Menu
RSS

Akdeniz Üniversitesi'nde Hedef Engelsiz Kampüs

Akdeniz Üniversitesi'nde Hedef Engelsiz Kampüs

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli öğrencilerle bir araya geldi. AÜ Kır Kahvesi'nde gerçekleşen organizasyona AÜ Rektörü Prof. Dr. Rektörü Mustafa Ünal, AÜ Engelli Öğrenci Birimi koordinatörünü Yrd. Doç. Dr. Nesrin Sönmez ve öğrenciler katıldı.

Engelliler günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Nesrin Sönmez, Akdeniz Üniversitesi'nde 181 engelli öğrenci bulunduğunu, onlarla iletişim kurarak, isteklerini yerine getirmek, sorunlarına çözüm olmak için çalıştıklarını ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Sönmez, "Onların yaşam ve eğitim kalitesini arttırmak için projeler üretiyoruz" dedi.

Engelli öğrencilerle bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Prof. Dr. Mustafa Ünal ise engelli öğrencilere engelsiz bir eğitim sunmak için gayret gösterdiklerini vurguladı.

Engelli öğrenciler arasında, yüksek lisans yapan ve doktora düşünen öğrencilerin olmasının da ayrıca gurur verici olduğunu belirten Rektör Ünal, "Fırsat verildiği ve önlerindeki engeller kaldırıldığı zaman engelli bireylerimizin her şeyi aşabileceğini göstermesi bakımından sizlerin gösterdiği başarı son derece önemli" dedi.

Organizasyon için teşekkür eden öğrenciler engelsiz kampüs anlayışında Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında olduğunu belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım