Menu
RSS

Antalya Atatürk Kapalı Spor Salonunu Tekrar Açılsın Çağrısı

Antalya Atatürk Kapalı Spor Salonunu Tekrar Açılsın Çağrısı

Eski Atatürk Kapalı Spor Salonun tekrar açılması için toplanan, Haşim İşcan mahalle muhtarı Halil Ay, Yeni Kapı Dernek Başkanı Battal Erdoğan, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Dernek Başkanı İlhan Kaplan ve birçok mahalleli eski kapalı spor salonunu kent müzesi yapılmasına karşı çıktılar.

Basın mensuplarına konuşan Haşim İşcan mahalle muhtarı Halil Ay ”Burası kapalı spor salonu olarak 7’den 70’e anısı olan bir yer. Daha önceden de belirlenen bir proje vardı, millet parkı kent müzesi. Biz buna karşıyız, müze olarak değil tekrardan spor salonu yapılmasını istiyoruz.

Kapalı spor salonun çevresinde 8 mahalle var. Bunlar Haşim İşcan mahallesi, Gençlik mahallesi, Zerdalilik mahallesi, Sinan Mahallesi ve Kaleiçi’nde 4 mahalle bulunmakta, lakin spor yapılacak yer bulunmamakta.  En önemlisi de çocuklarımızın spor yapabileceği yer yok.

Hepsi laptop tablet bağımlısı oldular. Zaten ailelerin çocuklarını indirip oynanacağı bir yer yok. Zamanında buraya 5 bin 6 bin sporcu gelip spor yapardı. Biz o günlere geri dönmek istiyoruz. Her gün muhtarlığımıza yoğun şikayetler geliyor.

Toplantıda şikayetleri Muhittin başkanımıza da bildirdik. Başkanımız buna olumlu baktı. İnşallah bir an önce spor salonunu Antalya’mıza kazandırabiliriz” dedi. Yeni Kapı Dernek Başkanı Battal Erdoğan bizim istediğimiz burada çocuklarımızın güzelce spor yapması ve

kötü alışkanlıklara bulaşmaması diyerek ekledi “Buradan Büyükşehir Belediye başkanımıza iletiyoruz ve spor salonunu burada tekrardan görmek istiyoruz” dedi.

Burası Spor Salonu Değil Spor Merkezi

Antalya Eski Kapalı Atatürk Spor Salonun yerine yapılmak üzere olan kent müzesine karşı çıkan Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Dernek başkanı İlhan Kaplan ”Kenti kent yapan en önemli olgu kent hafızası, burası bu kentin bir hafızasıdır.

Burası sadece gördüğünüz spor salonu değildi bunun yanında 2 3 daha sportif alanların olduğu bir spor merkeziydi.

Hepimiz burada geldik sporun içeresinde basketi, voleybolu tanıdık burada sadece basketbol oynanmıyor birçok sporun yapıldığı merkez ve bu bölgede de yok. Biz kent merkezine karşı değiliz. Kent merkezinde müzeler yapılsın ama Antalya bu kadar bir alanı yaratabilecek bir kent.

Bu kapalı spor salonunu yeni haliyle eski yerinde görmek istiyoruz. Biz daha iyi düşünen daha iyi spor yapan bir gençlik yaratmak zorundayız. Buraları yıkarak yok ederek biz bu gençliğe bir katkıda bulunamayız. Ben Sayın Muhittin Böcek başkanın halka rağmen bir şey yapacağını düşünmüyorum.

Sayın valimizin bu tür konularda hassaslığını ve duyarlılığını bildiğim için

halkla beraber kent yararına halkla beraber çok güzel kararlar veriyor. Gerekirse yardım kampanyasıyla yeni kapı mahallesi yine kazandırır” diyerek sözlerini tamamladı. Barış Peker-Bilal Tungaç/ Kaktüs Medya

yukarı çık
0
Paylaşım