Menu
RSS

Antalya CHP Muratpaşa’da Gençlik Kolları Seçimi Heyecanı

Antalya CHP Muratpaşa’da Gençlik Kolları Seçimi Heyecanı

Antalya’da CHP’nin ana kademe seçimlerinin hemen ardından gençlik kollarında seçim heyecanı yaşanmaya başlandı. Gençlik Kolları’nın ilçe ve il başkan adayları sosyal medyalarından adaylıkları ile ilgili açıklamalar ve hatta görseller yayınlamaya başladı.

CHP Muratpaşa Gençlik Kolları Başkanlığı için iki aday resmen adaylığını açıkladı. Avukat Aydan Eliz Kızılkaya ve Hakan Genbeş adaylık yarışında çalışmalarına hız verdiler. CHP Muratpaşa Gençlik Kolları Başkan Adayı Hakan Genbeş soruları yanıtlayarak, kendini tanıttı ve projelerini anlattı.

1.İlk başta seni tanıyalım. Hakan Genbeş kimdir?

Antalya Zeytinköy’de doğdum büyüdüm. Bizim mahalemiz tarihsel olarak sol görüşlü bir mahalleydi. Lakin 12 Eylül 1980 sonrası ülkemizde sola vurulan darbenin bir sonucu olarak, toplumsal çürümeden Zeytinköyümüzde payını aldı.

O günlerden sonra daha çok olumsuzluklarla anılan bir mahalle olduk. Babam’ın 2011-2019 arasında sürdürdüğü Zeytinköy muhtarlığı esnasında bu olumsuzluklarla karşı verdiği mücadelenin tanığı ve yoldaşı oldum.

Çocukluğumdan bugüne mahallemizde altı oklu bayrağımızı ve daha da yükseltmek için canla başla mücadele ettim.  2017 yılından itibaren CHP Muratpaşa Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim.

2.CHP Muratpaşa Gençlik Kolları Başkanlığınızı geçtiğimiz günlerde açıkladınız. Sosyal medyada da yoğun bir ilgi gördü. Neden CHP Muratpaşa Gençlik Kolları Başkanlığına aday oldunuz?

Bugün ülkemizde genç işsizliğin oranı %30’ların üstüne çıktı. İlk sorunuzda da bahsetmiştim, ben Zeytinköy’de yaşıyorum. Bizim mahallemizde bu oran çok çok daha yükseklerde. Bu sorunun sebebini hepimiz biliyoruz.

Siyasetten yanlış yönetilen bir ülke. Ve bu somut durumdan en çok etkilen emekçiler ve gençler, yani bizleriz. Bundan dolayı ki aslında en fazla siyasette söz sahibi olması gerekenlerde bizleriz. Öbür taraftan ailem beni Mustafa Kemal Atatürk sevgisiyle büyüttü yetiştirdi.

Paşamın bize, gençliğe, bıraktığı iki büyük emaneti olan CHP’ye ve Cumhuriyet’e duyduğum sorumluluğun gereği, yol arkadaşlarımın takdiriyle Cumhuriyet Halk Partisi Muratpaşa Gençlik Kolları Başkanlığına aday oldum.

3.Eğer CHP Muratpaşa Gençlik Kolları Başkanlığına seçilirsen hedeflerin ve projelerin nelerdir?

Bir önceki sorunuzda da değinmiştim. Siyaset en çok biz gençleri etkiliyor. Yoksulluktan, özgürlüklerimize kadar bundan dolayı gençliğin siyasete katılım mekanizmalarını artırmaya çalışacağız. Elimizden geldiğince partimizin bütün mahalle temsilcilikleriyle paralel çalışacak

Muratpaşa Gençlik Kolarının birimlerini oluşturacağız. Hem partimizin temas alanını genişleteceğiz hem de mahale temsilciliklerine gençlik olarak güç aktaracağız. Partili Akademisyen ve aydınlarımız birlikte düzenleyeceğimiz paneller ve çalıştaylarla ülkemize dair fikirler üreteceğiz.

Başöğretmenimiz Atatürk’ümüzün hedeflediği ülkemizi muasır medeniyetlerin ötesine taşıma ülküsünün gereği olarak bilimle, irfanla kuşanacağız. Bu anlamda kapsamlı hedef ve projelerimizi yakın süreç içinde açıklayacağız. Tek tek hepsini burda anlatmak pek mümkün değil.

Lakin değinmek istediğim bir konu daha var. Her dönem elbet ilçe gençlik örgütlerimizin kapsayıcı, birleştirici olmasını bekleriz. Lakin ülkemizin içinden geçtiği bu yaşamsal evrede partimizin tarihsel sorumluluğu gereği gençliğin birliği zaruri bir ihtiyaçtır.

Bu somut durumun ödevi; Muratpaşa gençliğinin birliğini beraberliğini sağlayacağız.

4.Kuvayi milliyeden, geziye bu tarih bizim, hep birlikte iktidara yürüyeceğimiz yarınlar bizim. Sosyal Medyada adaylığını duyurduğun görselde bu ifadeler bulunuyordu. Bir genç olarak geleceğe gerçekten bu kadar umutlu mu bakıyorsun?

Öncelikle ben ve arkadaşlarım Cumhuriyet Halk Partisi üyesi gençleriz. Adayı olduğumuz makamın hem güncel hem tarihsel sorumluluğunun farkındayız. Biz Yüz yıllardır Anadolu’da süren eşitlik ve özgürlük mücadelesinin çağdaş gençliğiyiz.

Biz, vatanımızın işgal yıllarında paşamızın işaretiyle Kuvayi milliye olup, vatanı özgür kılanlarız. Aydınlık meşaleleri olup Köy Enstitüler’ini dolduranlar bizlerdik. 1969’da ülkemizi bugün yönetenler kıblesini 6.filoya dönüp secde ederken, bizler denizler olup 6 filoyu denize dökenlerdik.

2013 Haziran’ında gezide milyonlar olup yükselen umut da bizdik. Bugün 31 Mart yerel seçimleri ve 23 Haziran İstanbul seçimi partimize yeniden iktidarın yolu sonuna kadar açılmışken elbet yarınlara umutla bakacağız.

Tarihin her döneminde olduğu gibi Cumhuriyet’in ve Mustafa Kemal’in gençliği olarak bizler, üstümüze düşen sorumluluğu vazifemiz sayıyoruz. Çünkü biz aydınlık devrimci Türk gençliğiyiz. And içtik ülkemiz bu pespaye iktidar tarafından yönetilmeyecek.

Kuruluş yıllarımızdaki görkemimi yeniden Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla yaşayacağız. Eşit, Özgür ve bağımsız bir Türkiye her birimizin emeğiyle yükselecek. Yarınlar bizimdir.

yukarı çık
0
Paylaşım