Menu
RSS

Antalya’da 2 Ayda 250 Bin TL Değerinde Metamfetamin Ele Geçirildi

Antalya’da 2 Ayda 250 Bin TL Değerinde Metamfetamin Ele Geçirildi

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında uyuşturucu ile mücadele kapsamında 2017 yılının ilk 2 ayında yapılan çalışmalar da 250 bin lira değerinde 400 gram Kristal (Metamfetamin) ele geçirildi.

Terör örgütünün en önemli gelir kaynaklarından biri olan Kristalin imal ve ticaretini yapmaktan yakalanan 14 kişiden 12'si ,ayrıca kristal kullanmak suçundan haklarında işlem yapılan 17 kişiden 4'ü tutuklandı.

Kristalin kesinlikle esrarla kıyaslanabilecek bir uyuşturucu olmadığına dikkat çeken uzmanlar “ Bunu söylerken amacımız Esrar’ı küçümsemek değil, aksine Metamfetamin olarak ta bilinen Kristal’in ne kadar tehlikeli bir uyuşturucu madde olduğunu gözler önüne sermektir.

Metamfetamin; Kristalin yanı sıra Tina, Crack, Taş, Ateş ve Buz olarak ta adlandırılmaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi Manavgat’ta da kullanımı hızla yayılan Kristal, bir kere kullanmakla bağımlılık yaparken bırakmak ise neredeyse imkansızdır.

Manavgat’ta da son günlerde Kristal isimli uyuşturucu ile sıkça karşılaşılırken uyuşturucu kullanımı rahatsız edici bir boyuta ulaşmıştır” diye konuştular.

Kristal eroin gibi bir kez kullanıldığında bağımlılık yapan, beyni bitirerek kullananı ölüme sürükleyen yeni dönem bir uyuşturucu olduğuna dikkat çeken uzmanlar “PKK Terör örgütü tarafından doğu ve Kuzey Irak’ta kurulan laboratuarlarda üretilerek piyasaya sürülen uyuşturucu, terör örgütünün en önemli gelir kaynaklarından birisini oluşturmaktadır.

Kristal, insanı hemen öldürmese de öldürmekten beter ediyor, insanların yüzüne bakacak haliniz kalmaz. Çevremizde arkadaşlarımızı, çocuklarımızı uyarmamız ve ayrıca takip etmeliyiz. Bir kere denendin mi geri dönüşü olmayan yollara götürüyor” şeklinde uyarılarda bulundular.

yukarı çık
0
Paylaşım