Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Antalya’da 24 Bin 801 İşletmeye KOSGEB Desteği

Antalya’da 24 Bin 801 İşletmeye KOSGEB Desteği

Antalya’da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 24 bin 801 işletme sıfır faizli işletme kredisi faiz desteği almaya hak kazandı.

KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün, 3624 sayılı kanun ile 1990 yılında kurulan KOSGEB'in, KOBİ'lerin ekonomideki payını artırmak, pazar paylarını yükseltmek ve sürekli olarak gelişmelerini sürdürmeleri için çeşitli destek programları ve projelerin yürütüldüğünü söyledi.

2017 yılı KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi faiz desteğinden yararlanacak işletmelerin belirlendiğini açıklayan Akgün, destekten yararlanacak işletmeler belirlenirken net satış hasılatı küçük olandan başlandığını ifade etti.

Antalya'da 24 bin 801 işletmenin destek almaya hak kazandığını kaydeden KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün, “Bu işletmelerden 2 bin 650'si imalat, bin 758'i inşaat, 12 bin 469'u ticaret ve 7 bin 924'ü de diğer sektörlerde faaliyet göstermektedir.

Söz konusu destek ile Antalya'da işletmelerimize 572 milyon 15 bin lira faizsiz kredi kullanma imkanı sağlanmıştır. Bu krediler için 131 milyon 449 bin 47 lira faiz tutarı KOSGEB tarafından karşılanacaktır” dedi.

Akgün, “Müdürlüğümüze henüz 2015 veya 2016 KOBİ Beyannamesini sunmamış olan işletmelerimizin bu imkandan faydalanmak ve hak kaybına uğramamaları için, bir taraftan anlaşmalı dokuz bankadan birisine müracaat etmesini, diğer taraftan en geç 28 Nisan 2017 tarihine kadar KOBİ Beyannamelerini sunmalarını beklemekteyiz. KOBİ Beyannamelerinin daha önce sunulması işletmelerimizin sürecini hızlandırmak bakımından kendi lehlerine olacaktır.”

Akgün, Antalya'da KOSGEB veri tabanına kayıtlı 41 bin 830 işletme bulunduğunu, 2003-2016 yılları arasında 3 bin 977 işletmeye toplam 30 milyon 341 bin 712 lira tutarında destek ödemesi yapıldığını ifade etti.

yukarı çık
0
Paylaşım