Menu
RSS

Antalya’da Aksu Çalkaya’ya Özel Kanun

Antalya’da Aksu Çalkaya’ya Özel Kanun

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Aksu Çalkaya için özel bir kanun çıkartılacağını söyledi. Salı Grubu’nun Ramazan ayı iftar programlarının konuğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu.

24 Haziran’da gerçekleşecek genel seçimlere değinen Türel, seçimin Türkiye için sürpriz olduğu gibi, dünyada Türkiye’yi yakından takip eden küresel güçler için de sürpriz olduğunu ifade etti.

Türkiye üzerinde her zaman manipülasyon yapmak isteyenler olduğuna dikkat çeken Türel, “Bu kadar hızlı bir kalkınma her zaman dış güçler tarafından benimsenmiyor. Ayağımıza prangalar takmaya çalışmışlar. Ticaret bir rekabet alanı, ülkeler de böyle.

Dolayısıyla bu noktada tavizsiz bir yönetim anlayışı sergileyen Cumhurbaşkanımızı ve AK Parti kadrolarını istemeyen güçler her türlü yolu, yöntemi bu ülkenin, bu milletin başından uzaklaştırmak için denediler deniyorlar” dedi.

“Konyaaltı Antalya’nın yeni yaşam merkezi”

İşadamlarının sorularını da yanıtlayan Başkan Türel, Konyaaltı Sahil Projesinde gelinen son noktayı anlattı. Sahilin Ramazan Bayramı’nda tamamen hizmete açılmış olacağını ifade eden Başkan Türel, “Konyaaltı sahil projemiz içerisinde ücretsiz ulaşım olacak.

Varyanttan sahilin sonuna kadar toplu ulaşım araçlarımız ücretsiz çalışacak. Bir de ANTBİS kuruyoruz oraya. İsteyen bisikletle sahilin bir ucundan bir ucuna gidebilecek. Akıllı yönetim uygulamalarının en güzelini Konyaaltı’nda vereceğiz.

Mesela çocuklara bir güvenlik bileziği takılacak. Akıllı telefonlarınıza uygulamayı indiriyorsunuz çocuğunuzun nerede oynadığını ne yaptığını telefonunuzdan izliyorsunuz. 12 Eylül koruluğu içinde macera parkı yapıyoruz. Oralar çocukların kullanım alanı olacak. Yani Antalya’nın tam bir yaşam merkezi oluyor.”

“Canlı müzik olmayacak”

Konyaaltı Sahili’ndeki otopark ihtiyacı ile ilgili bir soruya ‘Boş bulduğumuz her yeri otopark yaptık’ şeklinde yanıt veren Türel, Minicty’nin hemen yanına 300 araçlık bir yeni otopark daha yaptıklarını söyledi.

Konyaaltı’nda canlı müzik olmayacağını da belirten Menderes Türel, “Geçmişte yaşadığımız o trajik tecrübeleri bir daha yaşamayalım istedik. 6 metrekarelik büfelerin geçmişte nasıl gazinolara döndüğünü çok iyi biliyoruz. Meclisimizden geçirdiğimiz yönetim planında Konyaaltı'nda canlı müzik yok. On ikiyi bir geçe açık havada müzik hiç yok” diye konuştu.

“Antalyaspor Kavşağı düzenlemesi trafiği rahatlatacak”

Trafik düzenlemeleriyle ilgili bilgiler de paylaşan Türel, Antalyaspor Kavşağı’nda yapılan düzenlemenin ciddi bir rahatlama sağlayacağını belirtti. Türel, “Antalya trafiğinin yükünün en ağır olduğu kavşak burası.

Onu rahatlatacağız. Ve onun devamında da raylı sistem projemiz kapsamında kampüsün karşısına bir alt geçit yapıyoruz. Çünkü tramvay üstten Araştırma Hastanesi’ne dönecek” şeklinde konuştu.

“Yat Limanı projesi hazır”

Kaleiçi Yat Limanı projesinin tüm hazırlıklarının tamam olduğunu anlatan Türel, “Uygulama projelerimiz ve kiralama izni her şey hazır. Allah nasip ederse yeniden görevde olursak 2019 Mart’ından sonra ihalesini yaparız” dedi.

“Siyasi dağılım çok değişmedi”

Bir işadamının seçim tahmini yapmasını istemesi üzerine Başkan Türel, “Antalya’da yeni bir ankete çıkacağız parti olarak. Türkiye’deki ve Antalya’daki siyasi dağılım 1 Kasım’a göre değişmediğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

“Çalkaya ‘ya özel kanun çıkaracağız”

Çalkaya planlaması ile ilgili de bir soruyu yanıtlayan Menderes Türel, “Çalkaya Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm alanı ilan edildi ve Başbakanımız tarafından imzalandı. Sayın Cumhurbaşkanımızda bugün yarın imzalar.

13 bin dönüm yani Kepez-Santral ‘den 10 misli kadar büyüklükte bir alandan bahsediyoruz. 12 bin 500 ün üzerine vatandaşlarımızın tapusunun üzerinde şerh var.

Çalkaya’yı kurtarmak için bir özel bir kanun çıkartacağız. Hesabımıza göre bir sorun olmaz ise Ocak-Şubat’a kadar tapulardaki şerhleri de kaldırmış oluruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım