Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya’da Boğaçayı Yat Limanı Bilgilendirme Toplantısı

Antalya’da Boğaçayı Yat Limanı Bilgilendirme Toplantısı

Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden Boğaçayı'nın en önemli etaplarından biri olan 'Boğaçayı Yat Limanı' için ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı yapıldı. Toplantıda fikirlerini dile getiren katılımcıların ortak görüşü,

projenin Konyaaltı'na ve Antalya'ya büyük katkı sağlayacağı yönünde oldu.

Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya'ya kazandıracağı Boğaçayı Projesi kapsamında yapılacak yat limanına ilişkin halk toplantısı gerçekleştirildi.

Konyaaltı Derneği'nde gerçekleştirilen 'Boğaçayı Yat Limanı Projesi ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı'na siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Proje Tüm Detaylarıyla Anlatıldı

Proje detaylarını katılımcılarla paylaşan yetkililer, teknik detayları da içinde barındıran genel bir sunum gerçekleştirdi.

Proje Müdürü Hüseyin Karışan, “Dünyadaki liman ve gemi sayısı gittikçe artıyor. Türkiye'de 16 bin yat bulunuyorken, Fransa'da bu rakam 227 bin, İspanya'da 107 bin.

Hazırlanan rapora göre, Akdeniz Bölgesi'nde yat turizmini hızlandırmak, kent turizmiyle eko turizmi birleştirip deniz turizmi ile de desteklemek gerektiğine yönelik bir fikir ortaya çıktı. Biz de bu fikirlere uygun biçimde projemizi şekillendirdik" diye konuştu.

Fırtına Ve Depremlere Dayanıklı Olacak

Marinanın yapılacağı alanla ilgili yapılan mühendislik çalışmaları, olası taşkınlar, çalkantı modellemeleri, kıyı-kenar hareketleri, jeolojik etütler gibi konular bilgilendirme toplantısında ele alındı.

Bir diğer firma yetkilisi Atakan Yüce ise "Bilgisayar teknolojilerinden olabildiğince çok faydalandık.

Modeller kurduk, 25 yıllık toplam 67 bin adet rüzgar ve dalga verileri alındı.

Depremler ve 100 yıl içerisinde oluşabilecek fırtınalar analiz edildi. Liman içerisindeki tüm yapılar 100 yılda bir olmasını bekleyebileceğimiz fırtınalara göre tasarlandı" dedi.

Antalya Kazanacak

Meydana gelebilecek tüm olumsuz koşulların hesap edilerek şekillendirildiği projeye katılımcılardan da destek geldi. Daha önce Boğaçayı içerisine yapılması planlanan ancak daha sonra STK'ların önerisi ve işbirliğiyle Yat Limanı Projesi'nin Boğaçayı dışında yapılacak olması salondan büyük destek gördü. Aynı zamanda katılımcılar projenin Antalya için bir ihtiyaç olduğunu, Antalya turizmini çeşitlendireceğini, projenin hem Antalya'ya hem de Konyaaltı'na büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

yukarı çık
0
Paylaşım