Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya’da CHP İl Başkanlığında Adaylar İçin Öne Çıkan İki Kriter

Antalya’da CHP İl Başkanlığında Adaylar İçin Öne Çıkan İki Kriter

9 Şubat’ta yapılacak olan il kongresinde il başkanlığına aday olanların toplantıları, kahvaltıları, öğlen yemekleri olanca hızıyla devam ediyor. Bir aday kahvaltıda partilileri buluştururken diğer aday yemekte partilileri buluşturuyor.

Elbette bu toplantılarda herkesin özellikle sorduğu iki soru var; Birincisi toplantıyı nasıl buldun? İkincisi sence kim kazanır?

İlk toplantıyı gerçekleştiren il başkan adayı Nusret Bayar,  kahvaltılı toplantısında iyi bir sayıda partilinin katılmasını sağlamış görünüyordu. Toplanan partililerin önemli bir kesimi sadece Bayar’ın toplantısına değil Kumbul’un toplantısında da varlardı. O açıdan bakıldığında belirleyici bir değerlendirme olmazdı.

Ancak Bayar’ın toplantısında öne çıkan ve insanların gözünün içine sokarcasına bir görüntü vardı ki bu Muratpaşa Belediyesi’nin olanca gücüyle toplantıyı organize ettiği ve katılım için çaba sarf ettiğiydi.

Meclis üyeleri karşılama komitesi gibi yerlerini almış gelene gidene kimin yanında olduğunu göstermeye çalışıyordu. Bazıları vardı ki (isim vermeye gerek yok, herkes kimler olduğunu gördü) can siperane bir çaba sarf ediyordu.

Öte yandan sadece meclis üyeleri bazında değil seslendirmenin başında bile Muratpaşa Belediyesi’nde çalışan ekip görev yapıyordu.

Bu görüntülerin ışığında Bayar’ı dinledim. Seçim ofisinin açılışında yaptığı konuşmayı tekrarladı. Hatiplik yanı pek olumlu olmasa da özellikle Bayar “TABANIN ADAYI”, ÖRGÜTÜN ADAYI” sözlerini üzerine basa basa söylüyordu.

Ortalıktaki görüntüye bakıp tabanın adayı söylemini birbirine uyumlaştıramadım. Ya ortam yanlıştı ya da bu sözler gerçeği yansıtmıyordu. Artık bunu değerlendirecek olan delegeler ve partinin sağduyulu insanlarıdır.

Sorulardan birincisi toplantıyı nasıl buldun’a cevap işte burada yatıyordu. Toplantıyı organize eden Murat Kaya’lara sormak lazım bu soruları.

İkinci soruya gelince, Nusret Bayar hakkında tabanda ‘Ümit Uysal’ın adayı’ nitelemesi çok yaygın. Bu yöndeki düşünceler de bir anlamda pratikte yapılanlarla uyuşuyor. CHP başka partilere benzemez. Taban birilerinden icazet almış kişilere hiç te hoş yaklaşmaz.

Artık nasıl değerlendirirseniz değerlendirin.

Öte yandan gözlerden kaçmayan biri vardı ki Ümit Uysal’ın Kepez Şube Başkanı da o toplantıda yerini almıştı. Yanlış anlaşılmasın şube başkanı diyorum, ilçe başkanı değil. Her zaman partinin kurumsal yapısına saygılı oldum ve Önder Kurnaz Başkan’a da aynı saygımı gösteririm.

Uysal’ın Kepez Şube Başkanı kim mi? Elbette Garip Erdoğan. Varın siz yorumlayın.

Gelelim İl Başkan Adayı Kumbul’un yemekli toplantısına: Evet kalabalık oldukça iyi bir sayıya ulaşmıştı. Ancak önemli olan toplantıya katılanlardı. İl seçimlerinde isimleri aday olarak anılan kişiler de toplantıya katılıp Kumbul ile samimi görüntüler verdiler.

Kitlenin geneline bakıldığında, alanda bizzat çalışan, aktif olarak görev alanlar ve partinin her çalışmasına katkı verenlerdi.

Kumbul konuşmasında özellikle bazı konular üzerine basa basa durdu. Masaya vurmuyor diyenlere, kendi belediye başkanımız karşısında niye masaya vurayım dedi. Ama partinin tüzüğüne uygun davranmayanların gözünün yaşına bakmayacağım dedi.

İl başkanı seçildiğimde görev sürem dolana kadar hiçbir yere aday olmayacağım dedi. Belediye başkanlarının partiyi dizayn etmelerine karşı hoş görülü olmayacağım dedi. Bu konuşmaların tümü de bol alkış aldı.

Dikkatimi çeken diğer bir husus da Ümit Uysal’ın “gazetecileri” bu toplantıya katılmayı uygun bulmamıştı. Acaba birilerinden mi çekindiler yoksa???

Karar partinin delegelerinindir. Delegeler sağduyuludur.

Üçüncü aday Mustafa Şeker’de bir sürprize hazırlanıyor sanki. Zamanı gelince göreceğiz.

yukarı çık
0
Paylaşım