Menu
RSS

Antalya’da Devam Eden Yangın Seraları Yaktı, Evleri Tehdit Ediyor: Zarar Büyük

Antalya’da Devam Eden Yangın Seraları Yaktı, Evleri Tehdit Ediyor: Zarar Büyük

Antalya’nın Kumluca ilçesinde çıkan orman yangınındaki son durumla alakalı Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, orman içerisinde ve yakınındaki bir çok seranın yandığını belirterek, “Tam kontrol altına alındı derken rüzgarın etkisiyle tepeye doğru tekrar başladı.

Orman içerisinde bulunan evler açısından tehdit bulunuyor. Ancak tüm evler boşaltıldı. Ölü ya da yaralımız yok” dedi.

Bugün saat 10.30 sıralarında Kumluca ilçesi Mavikent Mahallesi Karaöz koylar mevkiinde yangın çıktı. Henüz çıkış nedeni belli olmayan yangına, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

Rüzgarın etkisiyle söndürülmekte güçlük çekilen yangına, 38 arazöz 134 yangın işçisi 5 dozer, 5 söndürme helikopteri 1 amfibi uçak ve 1 idare helikopteri ile müdahale ediliyor.

Tarım ilçesi olan Kumluca’da ormanlık alanın içerisinde ve yakınında bulunan birçok seranın ve bazı işçi evlerinin yandığı bildirilirken, yangının rüzgarın etkisiyle Aktaş mevkinde ilerlemeye devam ettiği kaydedildi.

“Seralar yandı”

Özellikle seralarda büyük ölçüde zarar meydana geldiğini belirten Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, “Orman bölgesine yakın ve orman içerisinde seralarda büyük ölçüde zarar var. Hepsi yandı. Birkaç tane işçi evi dediğimiz küçük ev yandı.

Aktaş mevkiinde normal bir ev yandı. Tam kontrol altına alındı derken rüzgarın etkisiyle tepeye doğru tekrar başladı. Şuanda helikopter ve uçaklar müdahale ediyor ama pek kontrol altına alınabilmiş değil. Alan çok geniş” açıklamasında bulundu.

“Tüm evler boşaltıldı”

Yangının sadece orman içerisindeki evlerde tehdit oluşturduğunu aktaran Göven, “Orman içerisi ve yakınındaki tüm evler boşaltıldı. Herhangi bir can kaybı ya da yaralımız yok.

İtfaiye ekiplerimiz ve orman müdürlüğümüze bağlı ekipler hem yerden hem karadan canla başla müdahale ediyor” diye konuştu.

40 HEKTAR ALAN ETKİLENDİ

Kumluca ilçesindeki orman yangınında, şu ana kadar 40 hektar alanın zarar gördüğü kaydedildi. Yangına, Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiye ekiplerinin yanı sıra, ilçe belediyelerdeki itfaiye birimleri de müdahale ediyor.

Yangının denize yakın bir bölgede etkili olması nedeniyle uçak ve helikopterler sıklıkla su alarak alevlerin üzerine bırakıyor. Yangının çıkış noktasına ulaşımın güç olması nedeniyle ekipler, sık kızılçam alanında yol açma çalışması yürütüyor.

Jandarma ekipleri, vatandaşların yangın bölgesine yaklaşmasına izin vermiyor. Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, şu ana kadar yangının yaklaşık 40 hektar alanda etkili olduğunu kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım