Menu
RSS

Antalya’da Engelli Vatandaşlara Araba Engeli

Antalya’da Engelli Vatandaşlara Araba Engeli

Fiziksel ve görme engelli bireylerin ulaşımı kolaylaştırmak için kaldırımlara yapılan yön gösteren sarı çizgiler kanalizasyon kapaklarıyla engelleniyor. Ayrıca kaldırımların sonundaki rampalar, park edilen araçlar nedeniyle kullanılamıyor.

Ciddi tehlikelerin oluşmasına zemin hazırlayan bu engeller, engelli bireylerin yaşamını tehdit ediyor.

“Engelli Vatandaşlarımıza Biz Engel Olmayalım”

HEYAD Başkanı Hüseyin Ayhan yaya kaldırımlarının engelli vatandaşlar için can güvenlikleri sağladığını belirtti ve “engelli bireylerin ulaşım için kullandığı bu yollar bilinçsiz vatandaşlarımızın ihmalleri yüzünden zor durumda kalıyor.

Belediye bu sorunlara çözüm bulmalı, cezalar caydırıcı olsun engelli vatandaşlarımıza birde biz engel olmayalım” dedi.

“Empatiden Yoksun Olmayın Engellilerin Hayatını Kolaylaştırın.”

Başkan Ayhan sarı çizgiler süs olmadığına engellilerin hayatını kolaylaştırdığına dikkat çekti ve sözlerini şu şekilde sonlandırdı. “Görme engelli vatandaşlarımız başka birinin yardımına gerek duymaksızın sarı çizgileri takip ederek yönünü belirleyebiliyor.

Oldukça gerekli olan bu sistemde kaldırımlarda olan sarı çizgilerin çoğunu ağaç, direk, kanalizasyon kapağı, duvar gibi engelle karşılaşılıyor. Yetkililer yolları yaparken bu tarz engellerin bulunmamasına niçin dikkat etmiyor? 

Asıl engelliler için yapılan yola engeller koymak oldukça manasız.  Empatiden yoksun olmayın, engellilerin hayatını kolaylaştırın.”

Engelli bireylerin mağduriyetinin önlenmesi için yaya kaldırımına park etmenin cezası 108 TL, engellilerin araçları için ayrılmış olan bir alana park edilmesi halinde ise bu ceza iki katı 216 TL olarak uygulanmaktadır.

yukarı çık
0
Paylaşım