Menu
RSS

Antalya’da Eşsiz Tabiatı İle Gömbe Yaylası, Ziyaretçileri Bekliyor!

Antalya’da Eşsiz Tabiatı İle Gömbe Yaylası, Ziyaretçileri Bekliyor!

Doğası, manzarası ve temiz havasıyla Türkiye'nin en güzel yaylaları arasında gösterilen Gömbe, Yeşilgöl ve Uçarsu Şelalesi ile doğaseverlere eşsiz bir seyir keyfi sunuyor. Kaş İlçesi'nde deniz seviyesinden 1240 metre yükseklikteki Gömbe Yaylası,

Batı Torosların en yüksek noktası 3027 metre yüksekliğindeki Akdağ'ın eteklerinde bulunuyor. Merkezden yukarı doğru çıktıkça yüksekliği artan yayla, Osmanlı döneminde bölgenin hayvan ve tahıl pazarı olarak biliniliyor.

Günümüzde su zengini, yeşil doğal zenginlikleriyle ilgi çeken Gömbe, aynı zamanda yazlık meyve ve sebze ambarı. Merkezden yukarı doğru çıktıkça elma bahçeleri konuklarını karşılıyor. Suların aktığı dere kenarları ise görkemli çınar ağaçlarıyla dolu. Yorulanlar bu ağaçların gölgesinde serinliyor.

UÇARSU VE YEŞİLGÖL

Zirveye yaklaştıkça bölgenin iki doğal su kaynağı Yeşilgöl ve Uçarsu Şelalesi ise eşsiz güzelliğiyle seyir keyfi sunuyor. Pek çok yerli ve yabancı turist bu iki doğal güzelliği ziyaret ediyor. Kıvrım kıvrım buz gibi suların aktığı yol kıyısında piknik yapıyor.

Oğlak etinden yapılan Gömbe kebabını, çınar ağaçlarının arasındaki lokantalarda yemek de mümkün. Bazı lokantalar açık hava müzesi gibi. Eski araçlar sergileniyor. Son yıllarda artan ilgi ile, ağaç evlerden oluşan doğal oteller kurulmuş Gömbe Yaylası'na.

Konaklamak isteyenler sedir ağacından yapılan ağaç evlerde kalabiliyor. Etrafı sedir ormanıyla kaplı Gömbe Yaylası, sahilin sıcak ve nemli havasından bunalanlar için serin bir seçenek.

TATİLCİLERİN GÖZDESİ

Son yıllarda başlayan yayla seracılığıyla çok kaliteli domates üretimi yapılan Gömbe Yaylası'nda kamp yapan Ahmet Aslan, sıcak ve nemden kurtulmak ve rahat nefes almak için yaylaya geldiğini söyledi.

Alanya'da yaşayan Ahmet Aslan, "Sahil kesimleri çok sıcak ve nemli. Bir nebze olsun nefes alabilmek için bu doğal güzelliğe geldik. Gömbe'de su bolluğu ve rakım yaşamaya çok uygun. Yediğimizden, içtiğimizden, uykudan keyif alıyoruz. Herkesi bu doğal güzelliği keşfetmeye davet ediyoruz" dedi.

Gömbe'de tatil yapan Güner Kutluk ise "Gömbe, tanıdığım gittiğim en güzel yaylalardan bir tanesi. Akdeniz şu anda yanarken, kavrulurken burada terlemeden çok rahat yatabiliyoruz. Doğası, akan suları, ağaçları, yeşilliği, meyveleri, sebzeleri, huzuru ile çok güzel bir yayla" diye konuştu.

Gömbe Mahalle Muhtarı Süleyman Kocakehye ise Gömbe'nin Türkiye'nin en güzel yaylalarından biri olduğunu söyledi.

Yaylanın havası, suyu, doğal güzellikleriyle cazibe merkezi olduğuna değinen Kocakehye, "Yazın sahillerin sıcağından, neminden bunalanları, serin bir ortamda, rahat bir uyku çekmeleri için Gömbe Yaylası'na bekliyoruz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım