Menu
RSS

Antalya’da İki Vakıf ‘Proje Bizim’ Tartışmasında Sertleştiler

Antalya’da İki Vakıf ‘Proje Bizim’ Tartışmasında Sertleştiler

Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı'nın 'Perge'de bir sütun da sen dik' kampanyasını kendilerinin başlattığını söylerken ATAV eski başkanı Nizamettin Şen polemikleri sığ ve gereksiz bulduğunu söyledi. Antik kent Perge’ye dikkatlerin çekilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar

bu alanda ilk çalışmayı kim yaptı tartışmaları ile iki vakfın karşı karşıya gelmesine neden oldu. Konu kısa adı KGBV olan Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’nın yayınladığı bildiri ile iki, vakıf arasındaki tartışma giderek sertleşen bir noktaya geldi.

Perge'de bir sütun da sen dik' adlı bir projenin KGBV tarafından, 2004-2012 yılları arasında yürütüldüğü ATAV’ın bunu sahiplenmesinin etik olmadığını söylerken ATAV, bizim amacımız Perge çalışmalarına katkı sağlayacak kanalları harekete geçirip

Perge’nin turizmde hakettiği yeri bulmasına yardımcı olmaktır. Bu konuda isim peşinde olmadığımız gibi kimseye haksızlık da etmiş değiliz diyor.

Bu arada KGBV’nin yayınladığı bildirinin sığ bir anlayış ile yazılmış ve gereksiz olduğunu söyleyen ATAV eski başkanı Nizamettin Şen, “Bu proje ATAV'a değil, 2018'i Perge Yılı ilan eden Antalya Valiliğine aittir. ATAV yalnız projeye destek veriyor.'' dedi.

Tartışmalara neden olan KBGV açıklamasında şöyle deniyor:

''Söz konusu dönemde topladığı bağışlarla, sütun parçaları bir araya getirilmiş ve özellikle yeni mermerlerle kaideleri tamamlanarak 105 adet sütun ayağa kaldırılmıştır.

Dönemin Perge Kazı Başkanlığı tarafından ''Artık dikilebilecek/eksikleri tamamlanabilecek başka sütun kalmadığını belirtmiştir.

2004-2012 yılları arasında Perge Ören Yeri'nde dikilen her bir sütunun üzerine, bağışlarıyla kampanyaya katılan kişi ve kurumların isimleri bir plaketle kaydedilmiş ve adlandırılmamış hiçbir sütun kalmamıştır. Bu sütunların isim listesi Kazı Başkanlığında bulunmaktadır.

2018'in "Perge Yılı" ilan edilmesiyle, Antalya'da faaliyet gösteren bir vakıf, bu sene Vakfımızın 2004-2012 arasında yürüttüğü kampanyaya benzer bir kampanya başlatmıştır.

Ancak, kampanyayla ilgili hiçbir duyuru, basın bülteni veya yayınlanmış benzer bir metin içinde Vakfımızın Perge'de bir sütun da sen dik projesine bir atıf yapılmadığı gibi, yeni başlatılan bu kampanyanın isminin de

Vakfımızın oluşturduğu geçmiş kampanyanın ismiyle bire bir aynı olması bizleri sarsmıştır. Perge’nin halkın ilgisine ve desteğine büyük ihtiyacı olduğu doğrudur. Vakfımız bu tür desteklerin her zaman yanındadır.

Ancak bu yeni kampanya, eskinin bir kopyası olmak yerine, örneğin “Perge’de Tiyatroya Bir Koltuk da Sen Koy” gibi yeni bir başlık ve içeriğe sahip olabilirdi.

Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı olarak, arkeolojik kazılara yapılan katkıları ve kültür varlıklarının korunmasına karşı gösterilen ilgiyi desteklemekle birlikte, bu sene itibariyle başlatılan kampanyada,

daha önce yapılmış çalışmaların hiç anılmamış ve doğrudan yok sayılmış olmasını bu vakfa yakıştıramadığımızı ve derin bir üzüntüyle karşıladığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.''

Nizamettin Şen KGBV’nin yayınladığı bildirinin 'sığ ifadeler içeren ve gereksiz olduğunu söyledi.

Şen, çıkarılan tartışmanın bir parçası olmayacaklarını belirterek, “Bu proje ATAV'ın değil, 2018'i Perge Yılı ilan eden Antalya Valiliğinindir. ATAV sadece projeye destek veriyor'' dedi. kaynak: turizmgazetesi.com

yukarı çık
0
Paylaşım