Menu
RSS

Antalya'da Kaleiçi Sokaklarında Cadılar Bayramı Kutlandı

Antalya'da Kaleiçi Sokaklarında Cadılar Bayramı Kutlandı

Antalya’nın tarihi Kaleiçi sokaklarında gencinden yaşlısına herkes korkutucu kostümlerle 'Cadılar Bayramı'nı kutladı. Çeşitli mekânlarda gerçekleştirilen partiler renkli görüntülere sahne oldu. İlk kez İngiltere'de ortaya çıkan, Pagan ve Hristiyan kökenli bir gelenek olan,

İngilizcede 'Hallowen' olarak bilinen 31 Ekim 'Cadılar Bayramı' Antalya'da da kutlandı. Antalya'nın tarihi Kaleiçi eğlence mekânlarında Cadılar Bayramı partileri yapıldı.

Cadılar Bayramı'nın simgesi olarak bilinen içi boşaltılmış gülen surat şeklinde tasarlanan balkabağının içinde yanan mumların yer aldığı eğlence merkezleri renkli görüntülere sahne oldu.

Eğlence merkezlerinin önünde Cadılar Bayramı partilerine özel makyaj yapıldı. Özel kostüm ve makyajların hâkim olduğu partilerde gencinden yaşlısına herkes doyasıya eğlendi.

KALEİÇİ SOKAKLARINDA KORKUTUCU ATMOSFER

Arkadaşlarıyla birlikte Cadılar Bayramı partisine katılan Boğaç Berk Sığırcı (19), ilk defa bu partiye katıldığını, burada inanılmaz bir atmosfer olduğunu söyledi.

Kaleiçi sokaklarında 'Joker' kılığında dolaşan Samet Oğuzhan Altunışık (19), "Türkiye'de böyle partilere alışkın olmadıkları için çok tuhaf bakıyorlar. Herkesin hayatında bir kez bu tür ortamlara girip eğlenmesi gerekir" dedi.

KÜLTÜREL ETKİLEŞİM GERÇEKLEŞTİ

Geçen sene gölge avcısı kılığına giren bu sene ise arkadaşlarıyla birlikte bir tarikatın üyesini canlandıran Mert Karacım (17), “Kültürel etkileşim gerçekleştiği için bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılması gerektiğini düşünüyorum.

Kültürel etkileşimin olduğu yerde gelişme olur. Bu nedenle gençler cesaretlendirilmeli. Batıdan gelen bu kültürü geliştirip karşıya aktarmalıyız ki bu şekilde gelişebiliriz" diye konuştu.

'ROMANYA'DA DAHA ABARTILI KOSTÜMLERLE DIŞARI ÇIKARDIK'

5 senedir Türkiye'de yaşadığını anlatan Melike Or (17), “Romanya'da daha abartılı kostümlerle sokaklara çıkardık. Hep cadı kostümü giyerdim. Kapıları çalarak 'Şaka mı, şeker mi?' diye sorardık. Ev sahibi 'Şaka' derse yaramazlık yapardık. Çok eğlenirdik" dedi.

Kaleiçi sokaklarında kostümleriyle dolaşanlar, gecenin geç saatlerine kadar eğlendi.

yukarı çık
0
Paylaşım