Menu
RSS

Antalya’da Kendisini 'Emniyet Müdürü’ Diye Tanıtıp Dolandıracaktı

Antalya’da Kendisini 'Emniyet Müdürü’ Diye Tanıtıp Dolandıracaktı

Antalya’nın Alanya ilçesinde kendisini emniyet müdürü olarak tanıtıp aradıkları kişiyi dolandırmak isteyen şahıs polisin operasyonuyla yakalandı. Telefon dolandırıcısı dün sabah saatlerinde Saray Mahallesi’nde oturan Bülent P. isimli vatandaşı arayarak kendisini emniyet müdürü olarak tanıttıktan sonra

‘babasının kimlik bilgilerinin bir kuyumcu soygununa karıştığını, evlerindeki ziynet eşyalarını kısa süreliğine alacaklarını ve suçsuz oldukları ortaya çıkınca ziynet eşyalarını geri vereceğini’ söyledi.

Şahsın, "Biraz sonra kapıya bir polis memuru gelecek ‘parola vatan’ deyince kapıyı açarsın" demesi üzerine şüphe duyan Bülent P. durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Bülent P.’nin evinde pusu kurarak şüpheliyi beklemeye başladı. Dolandırıcının evin kapısını çalması üzerine harekete geçen ekipler, Davut K.’yı yakaladı.

Şahsın eve geldiği sırada dışarıda 07 MBF 20 plakalı otomobilde gözcülük yaptığı tespit edilen Murat Y. ise hızla olay yerinden uzaklaştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Davut K. sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Murat Y.'nin ise soruşturma kapsamında arandığı belirtildi.

yukarı çık
0
Paylaşım