Menu
RSS

Antalya’da Mahalle Konakları Kırsalın Buluşma Adresi

Antalya’da Mahalle Konakları Kırsalın Buluşma Adresi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan mahalle konakları için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda atıl vaziyetteki 17 eski okul binası yenilenerek sosyal merkezlere dönüştürüldü. Büyükşehir Belediyesi,

ilçelerdeki mahallelerin altyapı ve üstyapı sorunlarını çözümüne yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Eğitimde taşımalı sisteme geçilmesiyle atıl durumda kalan eski köy okulları Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenerek, vatandaşın sosyal aktivitelerini yapacağı mekânlar haline getiriliyor.

Tüm kapı ve pencere doğramaları yenileniyor, binanın dış ve iç cephesi sıvanıp boyanıyor. Tüm bunlardan sonra iç tefrişat işlemleri gerçekleştiriliyor.

17 ESKİ KÖY OKULU YENİLENDİ

Bugüne kadar 17 eski köy okulu baştan aşağı yenilenerek mahalle konağına dönüştürüldü. Tamamlanıp hizmete giren mahalle konaklarıyla artık vatandaşlar düğün, toplantı, cenaze ve benzeri sosyal etkinliklerini bu konaklarda gerçekleştirebiliyor.

Büyükşehir Belediyesi ayrıca kırsal bölgedeki mahallelerde okul, cami ve gençlik evlerine de gerekli onarım ve tadilat ve çalışmalarını gerçekleştiriyor.

yukarı çık
0
Paylaşım