Menu
RSS

Antalya’daki Burdurlular 4 Yıl Aradan Sonra Pilav Şöleni’nde Buluştu

Antalya’daki Burdurlular 4 Yıl Aradan Sonra Pilav Şöleni’nde Buluştu

Antalya Burdurlular Derneği, 4 yıl ara verilen geleneksel Pilav Günü’nün 18’incisini Düzlerçamı Piknik Alanı'nda gerçekleştirdi.Burdur Turizm Sosyal ve Kültür Derneği, geçmiş yıllarda geleneksel hale getirdikleri Pilav Şöleni’ni uzun bir aradan sonra yeniden düzenledi.

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Pilav Günü etkinliği Düzlerçamı Piknik Alanı'nda gerçekleştirildi. Programa; CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç,

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ve il yöneticileri, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı İbrahim Daş, Eğitim -İs Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, MHP İl yöneticileri,

ilçe başkanları ve çok sayıda Burdurlu vatandaş katıldı. Pilav Günü kapsamında yöresel sanatçılardan Mehmet Koparan, Fatih Burdurlu, Gölhisarlı Şeref, Gülhan Öz, Belenli Mustafa Yılmaz ve Ümmet Çelik sahne aldı.

Aynı zamanda Folklor grubu da Burdur yöresinden oyunlar oynadı.

Kurnaz’dan Birlik Mesajı

Etkinlik kapsamında konuşan Burdurlular Dernek Başkanı Önder Kurnaz, yaptığı konuşmada 4 yıl aradan sonra Burdurlu hemşerilerini bir araya getirmek, birlik ve beraberliği perçinlemek amacıyla pilav şenliği düzenlediklerini kaydetti.

Yönetime kısa bir süre önce gelmelerine rağmen birçok etkinliğe imza attıklarının altını çizen Kurnaz, “Yönetimdeki arkadaşlarımız ile birlikte gece gündüz demeden çalıştık.

Sizleri bir araya getirmeye, birliğimizi tüm Antalya’ya göstermeyi hedefledik. 452 bin hemşerimizin yaşadığı Antalya’mızın her noktasından buraya gelenler bir mesaj veriyor. Bu mesaj birliğimizin mesajıdır.

Dün olduğu gibi bu gün birbirimizin yanındayız. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da bir hemşehrimiz nerede olursa olsun, neye ihtiyacı olursa olsun hep birlikte hemşehrilerimizin yanında olacağız.

Biz olacağız. Çünkü bizi birbirimize bağlayan Burdur şişimizle, ceviz ezmemizle, Sagalassos ve İnsuyu Mağaraları’mızla, sispimizle, kabak kemanimizle, Elmalılı Hamdi Yazır’ımızla, Fakir Baykurt’umuzla,

Salda ve Burdur Gölü’müzle gurur duymamızdır. Bir dahaki etkinliğimize kadar Cumhuriyetle kalın, Atatürk ile kalın” ifadelerini kullandı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç de, belediye olarak sosyal projelerde Burdurluların yanında olduklarını kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım