Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Antalya’daki Üç Kuruluş Saldırıda Ölen Doktor İçin Eylem Yaptı: Sağlıkta Şiddete Hayır!

Antalya’daki Üç Kuruluş Saldırıda Ölen Doktor İçin Eylem Yaptı: Sağlıkta Şiddete Hayır!

İstanbul'da hastası tarafından silahlı saldırıya uğrayan ruh ve sinir hastalıkları uzmanı Dr. Fikret Hacıosman'ın hayatını kaybetmesi, Antalya'da sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

Antalya Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi ve Aile Hekimleri Derneği üyeleri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok önünde basın açıklaması yaparak

Dr. Fikret Hacıosman'ın yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı. Grup adına basına açıklama yapan Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, bir meslektaşlarını daha silahlı saldırı sonucu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

Dr. Fikret Hacıosman'ın dün öğle saatlerinde İstanbul'da çalıştığı özel hastanede, eski hastası olduğu iddia edilen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu başından ağır yaralandığını, gece saatlerinde

yoğun bakımda yaşamını kaybettiğini kaydeden Nursel Şahin, "Ülkemizde sağlık çalışanları her geçen gün onlarca kez şiddet yaşamaktadır.

Sağlıkta şiddet azalmak bir yana, hızlanmakta, meslektaşlarımızı silahla yaralamaya, öldürmeye varan infial yaratıcı boyutlar kazanmaktadır" dedi.

Türk Tabipler Birliği'nin sağlıkta şiddetin nedenleri ve çözüm yollarını kamuoyu ile paylaştığını, her şiddet vakasında yetkilileri bir kez daha göreve çağırdığını ifade eden Şahin, "TTB şiddeti önlemede daha etkili olacak

caydırıcı niteliğe sahip cezalar öngören yasa tasarıları hazırlamış, bunların TBMM'de kabul edilmesi için çaba sarf etmiştir" dedi.

Silahlanmanın zaman kaybetmeden kontrol altına alınması gerektiğine değinen Nursel Şahin, "Tabip odalarının ve Türk Tabipler Birliği'nin aklı ve yüreği hekimlerle birliktedir.

Sağlıkta şiddetin kanıksanmasını kabul etmeyeceğiz ve onu durdurana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Sorunu ele almak için TBMM Başkanı ve Sağlık Bakanı ile acil görüşme talebimizi kamuoyu önünde kendilerine bir kez daha iletiyoruz" dedi.

Antalya Tabip Odası Başkanı Şahin, "Şiddetin ve diğer sorunlarımızın çözümü için Sağlık Bakanlığı ile birlikte bir çalışma grubu oluşturulmasını ortak akla inanmanın ve meslek örgütlerini merkeze alan

çağdaş demokrasi anlayışının bir gereği olarak görüyor ve bu talebimizi de yineliyoruz. Sağlıkta şiddetin engellenmesi için TBMM'ye sunduğumuz yasa teklifinin yeni yasama döneminde ivedilikle yaşama geçirilmesini bekliyoruz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım