Menu
RSS

Antalya Eğitim İş Yeni Yönetimi Basınla Buluştu, Önemli Mesajlar Verdi

Antalya Eğitim İş Yeni Yönetimi Basınla Buluştu, Önemli Mesajlar Verdi

Eğitimin tüm paydaşlarından görüş ve önerilerin alınarak birlikte mutabık kalınan bir Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun kabul edilebilir olduğunu söyleyen Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “AKP döneminde itibarsızlaştırılan öğretmenler birde geleceklerinden endişe duymakta” dedi.

1 Kasım’da gerçekleştirilen 5’nci olağan kongrede Eğitim İş Antalya Şube Başkanlığına seçilen Sadık Acar ve yönetimi, kent basınıyla ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık’ın da katıldığı toplantıda,

yeni yönetim kurulu üyelerini ve ilçe temsilcilerini tanıtan Acar, “Laik, demokratik, bilimsel, çağdaş, kamusal eğitimi savunan Atatürkçü ve Cumhuriyetçi yöneticileriz” dedi.

Eğitim sistemine yönelik eleştirilerde bulunan Acar, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun eğitimin tüm paydaşlarının görüş ve önerileri alınarak hazırlanması gerektiğinin altını çizerek, öğretmenlerin geleceklerinden endişe duyduklarını söyledi.

“Demokratik Bir Yarış Verdik”

1 Kasım’da gerçekleştirilen seçimde 2 ayrı liste olarak başkanlık için yarıştıklarını hatırlatan Acar, “Demokratik bir yarış verdik. Fikirsel olarak değil, sadece kurulları belirlemede ayrılık yaşadığımız için 2 ayrı liste oluştu.

Bizler örgütün ön plana çıkardığı ilçe yönetiminde çalışan, ülkesi olmayanın sendikası olmaz ilkesi ile yola çıkan, laik, demokratik, bilimsel, çağdaş, kamusal eğitimi savunan Atatürkçü ve Cumhuriyetçi yöneticileriz” diye konuştu.

“Sorumluluk Yöneticilere Bırakıldı”

AK Parti döneminde çıkarılan 4+4+4 eğitim sistemin, eğitime ağır tahribat verdiğini söyleyen Acar, şunları söyledi:

“Yapboz haline getirilen sınav sisteminde, bu yıl liseye başlayan çocuklarımız akademik okulların yetersizliğinden, dışarıda kalanlar mahalli yerleştirme ile istemedikleri ve ikili eğitim yapan okullarda derslere başladılar.

Pandemi sürecinde önlemler alınırken önce okulların kapatılmasının bilimsel izahı yoktur. Akşam kapatılan okullar sabah ne olduysa, okul öncesi okullar sermayenin de baskısıyla tekrar açıldı.

Sorumluluktan kaçan Milli Eğitim Bakanı, vaka sayısı zirvede iken okul öncesinin öğretmenlerin, öğrencilerin ve yöneticilerin sağlığını riske atarak okulların açılmasının sorumluluğunu il, ilçe ve okul yöneticilerine bırakmıştır.

Bazı illerimiz okul öncesi eğitime uzaktan devam etme kararı alırken, bazı il ve ilçeler yüz yüze açılmasına karar verdi.”

“Öğretmenler Geleceklerinden Endişe Duyuyor”

Çıkarılmak istenen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na yönelik de eleştirilerde bulunan Acar, “Sarayın ve yandaşların çıkarmaya çalıştığı Öğretmen Meslek Kanunu kabul edilemez. Eğitim ve öğretim politikaları için oluşturulan kurul işletme mühendislik ve ilahiyat menşei olduğunu hatırlatırız.

Ancak eğitimin tüm paydaşlarından görüş ve önerilerin alındığı, birlikte mutabık kalınan bir kanun kabul edilebilir. AKP döneminde itibarsızlaştırılan öğretmenler birde geleceklerinden endişe duymaktadır” ifadelerini kullandı.

Balık Başarı Diledi

Acar’dan sonra konuşan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık ise, geçmiş yönetimlere teşekkür ederek yeni seçilenlere başarılar diledi. “Seçilen arkadaşlarımızın hepsi ilçe yönetimlerinde görev almış alanında uzman,

okullarında başarılı öğretmenler” diyen Balık, “Sendikamızı çok daha iyi noktalara taşıyacaklarına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım