Menu
RSS

Antalya Emniyeti Otobüs Şoförünü Buldu; Ehliyetine El Koyup, Hastaneye Sevk Etti!

Antalya Emniyeti Otobüs Şoförünü Buldu; Ehliyetine El Koyup, Hastaneye Sevk Etti!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı özel olarak belediye otobüsü şoförlüğü yapan kişi, otobüs kullanırken cep telefonu izlemesi Antalya Emniyet Müdürlüğünü harekete geçirdi. Yapılan soruşturma kapsamında A.Ö’nun ehliyetine el konuldu.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden Yapılan Açıklamada;

Bazı basın yayın organlarında, “Antalya Yollarında Tehlikeli Yolculuk, Otobüs Şoförünün Dizi Film Tutkusu, Şoförün Seyir Halinde İken Yaptığına Bakın” şeklinde haberler yayınlandığı görülmüştür.

Basına yansıyan haberlere istinaden Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan araştırmalar neticesinde; otobüsün plakası ve sürücüsü tespit edilmiş, sürücü A.Ö. 06 Aralık günü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüze davet edilerek, basına yansıyan görüntüler kendisine sorulmuş,

sürücü A.Ö.; görüntülerdeki otobüs sürücüsünün kendisinin olduğunu, televizyon olarak bahsedilenin ise cam kenarına sabitlediği cep telefonu olduğunu, telefonda akıcı bir görüntü olduğunu,  o anda ne izlediğini hatırlamadığını beyan etmiştir.

Yapılan tespit ve A.Ö.’nün beyanına istinaden, A.Ö’nün sürücü belgesine geçici süre ile el konularak, Karayolları Trafik Kanunun 45. Maddesince (Sürücü belgesi sahibi kişide sağlığı bakımından sürücülüğe engel aşikar bir değişikliğin görülmesi ve tespiti hâlinde, trafik görevlilerince sürücü belgesi geri alınarak,

kişinin sağlık kuruluşlarında muayenesi istenir. Sağlık şartları bakımından sürücülüğe engel bir hâlinin olmadığı veya mevcut olan bu hâlin daha sonra ortadan kalktığı sağlık raporuyla tespit edildiği takdirde, sürücü belgesi kişiye iade edilir) A.Ö.’nün İl Sağlık Müdürlüğüne sevki yapılmıştır.

yukarı çık
0
Paylaşım