Menu
RSS

'Antalya İnovasyon Ödülü'ne yoğun başvuru

'Antalya İnovasyon Ödülü'ne yoğun başvuru

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından, 2017 yılında ATSO Geleneksel Ödül Töreni kapsamında bu yıl ilk kez 'Antalya İnovasyon Ödülü' verilecek.

ATSO Başkanı Davut Çetin, bu yıl ilk defa verecekleri Antalya İnovasyon Ödülü'ne yoğun başvuru olduğunu söyledi. 'Ürün', 'Hizmet', 'Pazarlama', 'Organizasyon' ve 'Süreç' inovasyonu olmak üzere 5 kategoride verilecek ödüllere

Antalya firmalarının gösterdiği ilgiden memnun olduklarını anlatan Başkan Çetin, oda olarak 2017 yılını 'İnovasyon Yılı' ilan ettiklerini, bu temayı çeşitli etkinliklerle desteklediklerini belirtti.

ATSO 2017 İnovasyon Yılı

Başkan Davut Çetin şöyle konuştu:

"Odamızın 'ATSO 2017 İnovasyon Yılı' etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk defa 'Antalya İnovasyon Ödülü' yarışması düzenliyoruz.

Bu yarışmayı düzenlemedeki amacımız, Antalya'da her alanda inovasyon/ yenilikçilik kültürünün gelişmesini,

Antalya ekonomisine yeni ürün, yeni üretim ve hizmet alanlarının kazandırılmasını, araştırma-geliştirmeye dayanan yüksek katma değerli üretimi, beşeri sermayenin ve fikri mülkiyet haklarının gelişmesini teşvik etmek, yenilikçilik konusunda farkındalık yaratmaktır.

Bu yarışmayı ilk kez düzenliyor olmamıza rağmen tarım, turizm, sanayi, ve hizmet sektörlerinde, ürün, hizmet, pazarlama, organizasyon ve süreç kategorilerinde son derece nitelikli 27 inovatif proje başvurusu aldık.

Projelerin nitelikleri ve başvuru sayısı Antalya adına bizlere gurur ve heyecan vermiştir."

Projeler Birbirinden Değerli

ATSO Yönetim Kurulu Sayman üyesi Hüseyin Barut, KOSGEB Antalya Müdürü Kazım Akgün, Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Akdeniz Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Koray Çetin,

Antalya Bilim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Cem Başarır'dan oluşan jürinin başvuru yapanların sunumlarını dinlediğini ve değerlendireceğini anlatan Başkan Çetin,

"Jüri üyelerimiz, başvuruları puanlamakta büyük zorluk yaşadıklarını, her bir projenin birbirinden değerli olduğunu ifade etti" dedi.

Ödüller Atso 2017 Geleneksel Ödül Töreni'nde Verilecek

Dereceye giren firmaların 13 Eylül Çarşamba günü yapılacak ATSO 2017 Geleneksel Ödül Töreni'nde açıklanacağını vurgulayan Davut Çetin, ödüllerin de burada verileceğini kaydetti. Davut Çetin, "Yarışmanın formatı gereği yalnızca birkaç projeyi ödüllendirmek durumundayız.

Ancak ben şahsım ve kurumum adına başvuruda bulunan bütün proje sahiplerine inovasyon kültürüne verdikleri değer ve katma değer yaratma yönündeki çalışmalarından ötürü çok teşekkür ediyorum.

Antalya ve Türkiye ekonomisi, bu son derece değerli vizyona sahip kişi ve firmalarımız ile büyüyecek, gelişecektir" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım