Menu
RSS

Antalya Kaş’ta İlaçla Sera Kurutuldu İddiası

Antalya Kaş’ta İlaçla Sera Kurutuldu İddiası

Antalya’nın Kaş İlçesi'nde oturan 64 yaşındaki Veli Tanrıöver, 4.5 dönümlük serasındaki ürünlerin ot ilacı atılarak kurutulduğunu iddia etti.

Kaş'a bağlı Ova Mahallesi Göl Mevkii'nde 24 yıldır 4.5 dekarlık arsasında eşi Cennet Tanrıöver ile seracılık yapan Veli Tanrıöver, bir süre önce serasındaki domateslerin solup, kurumaya başladığını fark etti.

Tanrıöver, "Tek geçim kaynağım bu seradan kazandığım para. Seralarımdaki domatesler birden solmaya, kurumaya başladı. Getirdiğim ziraat mühendisleri, serama ot ilacı yapıldığını söyledi.

Bunun üzerine yaptığımız araştırmada ilaç motorumun deposuna ve kullandığım sıvı gübrelerin bidonlarının içine ot ilacı dökülmüş. Seradaki domateslerin yüzde 60'ı kurudu. Kalan bölüm de solmaya başladı" diye konuştu.

1 yıllık emeğinin boşa gittiğini aktaran Tanrıöver, serası için yaklaşık 40 bin lira masraf yaptığını anlattı. Tanrıöver, "Başka hiçbir geçim kaynağım yok. Borçlarımı nasıl ödeyeceğim bilmiyorum. Yapılan vicdansızlık. Hiç kimseyle ne husumetim, ne de düşmanlığım var" dedi.

Bölge halkı Veli Tanrıöver'e yardım için kampanya başlattı.

yukarı çık
0
Paylaşım