Menu
RSS

Antalya KESK'ten OHAL Komisyonu Lağvedilsin Eylemi

Antalya KESK'ten OHAL Komisyonu Lağvedilsin Eylemi

KESK Antalya Şubeler Platformu temsilcilerinin Güllük Postanesi önünde yaptıkları basın açıklamasında OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonun lağvedilerek, ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi istendi.

KESK Şubeler Platformu'nun bildirisini okuyan Tüm Bel Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, "OHAL İnceleme Komisyonunun karar vermiş olduğu dosyalar da dâhil olmak üzere hiçbir aşamada açık ve şeffaf bir faaliyet yürütmemektedir.

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonun lağvedilmesini, ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iadesini; sosyal, ekonomik ve özlük haklarımızın tam tazmini için Cumhurbaşkanlığının ilgili yasal süreci başlatmasını talep ediyoruz" dedi.

KESK'e bağlı sendika üyeleri, konuyla ilgili matbu dilekçeleri imzalayarak faks yoluyla Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiler. 

'Adil Yargılama Hakkına Engel Teşkil Etmekte'

KESK'in eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanlığı'na ilettiği talep metninde, "OHAL KHK’sı ile gerçekleşen ihraçların hiç birinde kamu emekçilerine savunma hakkı tanınmamıştır.

OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu çalışma usul ve esasları doğrultusunda incelediği ve incelemekte olduğu dosyaların hiç birinde başvurucular halen ne ile suçlandıklarını bilmemektedirler.

Bu hali ile komisyonun varlığı uluslararası sözleşmeler, Anayasa ve ilgili mevzuatlarda yer alan savunma ve adil yargılanma hakkına engel teşkil etmektedir" denildi.

yukarı çık
0
Paylaşım