Menu
RSS

Antalya Korkuteli'de Bayat Ekmek Uygulaması

Antalya Korkuteli'de Bayat Ekmek Uygulaması

Antalya’nın Korkuteli İlçesi'nde ekmek israfını önlemek ve sokak hayvanlarının beslenmesi için ilçe merkezindeki farklı noktalara bayat ekmek kutuları yerleştirildi. Korkuteli Belediyesi tarafından ilçede ekmek israfını önlemek, sokak hayvanlarının beslenmesi amacıyla bayat ekmek uygulaması başlatıldı.

Bu kapsamda belli noktalara bayat ekmek kutuları konuldu. Projeyle hem sokak hayvanlarına yiyecek temini yapılacağı, hem de bayat ekmek israfının ortadan kaldırılacağı belirtildi.

Belediye Başkanı Hasan Gökce, "Bayat ekmeklerin çöpe atılmasını önlemek için yeni bir hizmete imza atarak ilçemizin farklı noktalarına bayat ekmek kutuları koyduk. Bayat etmek kutu sayısını önümüzdeki günlerde arttırarak ilçe geneline yaymayı düşünüyoruz" dedi.

Kutulara atılan bayat ekmeklerin rutin olarak toplanarak sokak hayvanlarına verileceğini aktaran Başkan Gökce, "Her il ve ilçede olduğu gibi bizim ilçemizde de sokak hayvanları mevcut. Kutularda toplanan ekmekler hayvan besleme barınağında ve doğada hayvanlara yiyecek olarak verilecek.

Dinimizde ekmek nimettir. Evlerde lokantalarda bayatlamış ve tüketilmeyen ekmeklerin çöpe değil, bayat ekmek kutularına bırakılmasını rica ediyoruz. Başlatılan bu projeye halkımızın destek olacağından şüphemiz yoktur" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım