Menu
RSS

Antalya Kumluca'da 18 Mart Töreni

Antalya Kumluca'da 18 Mart Töreni

Antalya’nın Kumluca ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Kumluca'daki ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunumuyla gerçekleştirildi.

Törene, Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkan vekili Sait Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Altınay ve daire amirleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören sona erdi.

Daha sonra Sosyal Bilimler Lisesi'ndeki programa geçildi. Okulun spor salonundaki programa Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkan vekili Sait Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Altınay, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Şehit Pilot Hasan Öztürk'ün annesi Neriman Öztürk ve yeğeni Beyza Öztürk'e Kaymakam Hakkı Uzun tarafından hediye verildi.

Daha sonra öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan Çanakkale Savaşı ve cephe gerisindeki ailelerin yaşadıklarını anlatan tiyatro oyunu sahnelendi.

O dönemin zor şartları altında azim ve inançla kazanılan savaşı anlatan tiyatro oyunu katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Tören sonunda katılımcılara helva ikram edildi. Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman'ın yaptığı duayla tören son buldu.

yukarı çık
0
Paylaşım