Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Tüm Yerel Sen’den Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı

Antalya Tüm Yerel Sen’den Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı

Birleşik Kamu İş’e bağlı Tüm Yerel Sen Antalya Şube yönetici ve üyeleri birlik ve dayanışma kahvaltısında buluştu. Şube Başkanı Ünal Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada çok kısa sürede birçok il ve ilçede örgütlenme başarısını gösterdiklerini belirterek,

kırmızı çizgilerinin Atatürk, Cumhuriyet değerleri ve ülkenin bölünmez bütünlüğü olduğunu söyledi.

Şahin “8 Mart Emekçi Kadınlar Gününüzü ve 18 Mart Şehitler gününüzü kutlarız. Ayrıca bundan 2 yıl önce Ankara Gar katliamını terör olayını unutmadık, unutmayacağız.

Diğer yandan ordumuzun Suriye de yapmakta olduğu terör operasyonunda başarılı olmasını, bu operasyon esnasında şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim” dedi.

Sendikanın yetkili olduğu yerlerde üyelerinden dayanışma adı altında bir kuruş bile almadıklarını belirten Şahin konuşmasında şunlara değindi:

“Sendikamızın kuruluşundan bu yana 4 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen; kırmızıçizgimiz olan Atatürk ilkeleri, Cumhuriyet değerleri, Misak-i Milli konularından ödün vermeksizin her türlü mücadele zeminin de gözünü kırpmadan

taşın altına elini değil gövdesini koyarak, kamu emekçilerinin haklı mücadelelerinde yaptığımız çıkış, eylem ve uygulamalar sendikamızı ilgi odağı konumuna getirmiş bunun karşılığı olarak 15 şube, 13 bin üye, Hatay, Muğla, Aydın,

İzmir, Tekirdağ gibi büyük şehirlerde Burdur, Yalova, Edirne, Kırklareli gibi il belediyelerinde, Arguvan’dan-Lüleburgaz'a - Konyaaltı gibi ilçe belediyelerimizde yetkili sendika olarak sözleşme imzalar konumuna geldik.

Sendikamız sadece kanunla belirlenen üye aidatı ile hak, hukuk ölçüsünde yetkili olduğumuz yerlerde diğer sendika üyelerinden bir kuruş almadan tüm faaliyetlerini sürdürmektedir.

Özellikle iktidar yanlısı hormonlu sendika ile kendini devrimci ve emek savunucusu olduğunu söyleyen iki sendika, yetkili oldukları belediyelerde yaptıkları sözleşmelerde dayanışma ya da sözleşme aidatı adı altında kamu emekçisini cezalandırmakta,

haraca kesmektedirler. İktidar yanlısı belediyeler hadi hak hukuk tanımıyor baskı ve para onların ilkelerinde var. Ancak kendisini Atatürkçü, emekçi dostu gören düşüncesi bizimle aynı olan belediye ve yönetimlerinin

bu tür uygulamaları bizler açısından son derece üzücü ve acıtıcı olmaktadır. Hele hukuki noktada haklı gerekçesi olmayan bir konuda ısrarla uyarılarda bulunmamıza rağmen uygulamanın sürdürülmesi üzüntümüzü bir kat daha arttırmaktadır.

Umarım kısa sürede hukuki olmayan bu sorun çözümlenir ve özgür bir örgütlenme ortamı oluşur.

Burada bir konuya daha değinmek gerekirse; Konyaaltı Belediyemizde yetkili sendikayız ve sözleşmemiz bu ay bitiyor. Önümüzdeki günlerde oturumlara başlayacağız.

Burada çalışan emekçi kardeşlerimizin beklentileri yüksek ve bu beklentilerimizin; başkanımız ve yönetimince olumlu karşılanacağını bekliyoruz. Umudumuz bu yöndedir.

Konuşmamı daha fazla uzatmadan Atatürk ve Cumhuriyet sevdalıları olarak; birlik ve beraberlik, dayanışma içerisinde kenetli olursak ve bunun için mücadelemizi verirsek ülkemiz üzerinde oyun oynamak isteyen iç ve dış güçler amaçlarına ulaşamayacaktır”

yukarı çık
0
Paylaşım