Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

ATSO Başkanı Çetin: Antalya’da Turizm Şoförleri Üniversiteli Olsun

ATSO Başkanı Çetin: Antalya’da Turizm Şoförleri Üniversiteli Olsun

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), ulaşım sektöründe kalitenin artmasına yönelik Akdeniz Üniversitesi (AÜ) bünyesinde 'Otobüs Kaptanlığı Ön Lisans Programı' açılmasını talep etti. Aü Rektörü Prof.Dr. Mustafa Ünal ve üniversite danışmanı Feyzullah Arslan, ATSO Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti.

ATSO Başkan Yardımcıları Mızrab Cihangir Deniz ve Mustafa Atılgan'ın da bulunduğu ziyarette, ATSO Başkanı Davut Çetin, 35. Grup (Taşımacılık) Meslek Komitesi üyelerinin 'Otobüs Kaptanlığı Ön Lisans Programı' talebini AÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Ünal'a iletti.

Üyelerinin talebiyle ilgili bilgi veren Davut Çetin, karayolu yolcu taşımacılığının milyonlarca can ve buna bağlı olarak sorumluluk taşıdığını ifade ederek, "Trafiğin yoğunluğunu oluşturan toplu taşıma araçları başta olmak üzere, ulaşım sektörüne değer katan,

insan ilişkilerini yönetebilen, müşterilere değer veren, emniyetli ulaşım için gerekli olan bütün kurallara uyma konusunda motive olmuş, acil durumlarda gerekli ilk yardım ve müdahaleleri yapma becerisine sahip,

sorumluluk bilinci yüksek olan, hizmet kalitesini prensip hale getirmiş ve trafik psikolojisi eğitimi almış sürücülere ihtiyaç var" dedi.

'TURİZM ŞOFÖRLERİ TEMEL DÜZEYDE YABANCI DİL BİLMELİ'

Ulaşım sektörü ve karayolu taşımacılığının Antalya'da turizm odaklı ekonomi nedeniyle büyük önem taşıdığına vurgu yapan Davut Çetin, otel girişinde misafiri karşılayan görevliden taşıma yapan otobüs kaptanına kadar her bir unsurun Antalya'da sunulan turizmin kalitesinin bir parçası olduğunu ifade etti.

Zaman zaman yaşanan can ve maddi kayıplı kazalardan sonra sürücülerin yeterliliği, çalışma koşulları ve ulaşımın kalitesinin gündeme geldiğine değinen Başkan Çetin, "Özellikle turizmde hizmet veren şoförlerin temel düzeyde yabancı dil bilmesi, belirli yeterliliklere sahip olması son derece önemli.

İhtiyaç duyulan yeterlilikler bir önlisans programı ile sağlanabilir" diye konuştu.

Bu kapsamda, üniversiteye de sorumluluk düştüğünü ve Akdeniz Üniversitesi'nden 'Otobüs Kaptanlığı Ön Lisans Programı' açılmasını talep ettiklerini kaydeden Başkan Çetin, "Bu talebimiz uygun görülmesi halinde, özellikle Türk turizminin amiral gemisi konumundaki Antalya ve turizm sektörüne değer katacak bir adım olacaktır" dedi.

Prof. Dr. Mustafa Ünal da ATSO'nun talebinden memnuniyet duyduklarını belirterek, üniversite bünyesinde 2 yıllık bir bölüm açılabilmesi adına çalışma başlatacaklarını kaydetti. Öte yandan ziyarette ATSO tarafından kurulacak İnovasyon Merkezi ile halen faal olan ATSO Kaleiçi Evi'nin ortak fayda yaratacak şekilde işletilmesi konuları da ele alındı.

Inovasyon merkezinin girişimciler için büyük fayda yaratacağının değerlendirildiği görüşmede, yürütülen projelerde ATSO ve AÜ'nün işbirliği yapması konusunda görüş birliğine varıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım