Menu
RSS

ATSO Meclisinde ‘Makam Tadilatı’ Tartışması Ortalığı Birbirine Kattı

ATSO Meclisinde ‘Makam Tadilatı’ Tartışması Ortalığı Birbirine Kattı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’e ait makam odasının yaklaşık 300 bin TL bedelle tadilata alınmasıyla ilgili alınan yönetim kurulu kararı ATSO meclisini karıştırdı. Tadilat kararını savunan ve karşı çıkan meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşanırken,

Başkan Çetin, tadilat bilgisinin medyaya sızdırıldığını savundu. Eylül ayı hesap mizanının okunmasının ardından ilk değerlendirmeyi yapan meclis üyesi Ahmet Kasapoğlu, “Başkan odası için 300 bin TL’ye yakın harcama yapılması beni vicdanen rahatsız etti.

Bu harcamanın zamanlamasını kendi meslek grubumda da hoş karşılanmadı. Gelin bu bütçeyi onaylamayalım ve tadilat parasını kendi aramızda toplayalım” dedi.

PARA TOPLAMAK ZARAR VERİR

Kasapoğlu’nun önerisine meclis üyesi Hüseyin Sarı, “Bu iş içimize sinmeyecek” diyerek destek verirken, eleştirilere sert tepki gösteren meclis üyesi Şekip Dinçer, şöyle konuştu: “Küçük bir tadilatın bu kadar gündeme getirilmesini yadırgıyorum. 200 bin TL’lik tadilat için para toplayalım önerisinin getirilmesi ATSO’nun kurumsal yapısına zarar verir.”

MEDYA MAYMUNU YAPMAYIN

Tadilat kararının medyada yer almasını eleştiren meclis üyesi Yaşar Topatan, “Ufacık suda fırtına yaratıyorlar. Burada tek amaç ATSO ve başkanı hedef almak.

Bu konuyu medyaya veren, çamur at izi kalsın edebiyatını yapanların ne tür insanlar olduğunu bu meclis biliyor. Biz konunun medyaya servis edilmesinden rahatsızız. Yaptığınız çok büyük ayıp. Bizi medya maymunu yapmanıza gerek yok” diye konuştu.

KİMSENİN ADAMI DEĞİLİM

Tadilat önerisine şerh koyan Yönetim Kurulu Üyesi Murat Totoş, şöyle dedi: “Ben ne Ali Bahar’ın, ne de Davut Çetin’in adamıyım. Kurumun hak ve hukukunu korumak için buradayım. Ben tadilata karşı çıkmadım sadece zamanlamanın doğru olmadığını söyledim.

Tek amacım da ATSO’yu, yönetim kurulunu korumaktı. Nefes kredisi alan esnafa daha fazla destek olunmasını önerdim. Ama biz medyaya servis edilmesini konuşuyoruz. Allah’ın bildiğini kuldan mı saklıyorsunuz?”

ŞAŞALI BİR ODA DEĞİL

Makam odası tadilatı eleştirilerine sert yanıt veren Başkan Davut Çetin, şöyle konuştu: “20 senedir buradayım. Neyin harcanıp, neyin harcanmayacağını kusura bakmayın herkesten daha iyi bilirim. Biz mümkün olduğu kadar tasarruflu davranmaya çalışıyoruz.

Sorumluluğumuzun ne olduğunu da çok iyi biliyoruz. Burada bir şey yapılıyorsa gerçekten ihtiyaç olduğu için yapılıyor. Şaşalı bir oda yapılmıyor.”

HAKSIZLIK YAPMAYIN

“Ben bu konunun televizyona nasıl gittiğini öğrendim ama açıklamak istemiyorum. Önce bu haberleri yaptıranları sorgulayın sonra gerisini konuşalım.

Bu konu 136 yıllık oda tarihinde kara leke olarak kalacak. Çünkü içimizden arkadaşlar bunu yaptı. Antalya’da kimin ne yaptığını, kimin ne alıp sattığını herkesten iyi biliyorum. Bu kuruma daha fazla haksızlık yapmayın.”

ALLAH’IN BİLDİĞİNİ…

Tadilat kararına şerh koyan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Totoş, “Hükümetin kemer sıkma politikası varken, biz bunu şimdi yapmayalım, nefes kredisi ihtiyacı olan üyelerimize daha fazla kaynak sağlayalım dedim.

Benim amacım yönetim kurulu ve ATSO’yu korumaktır. Ama bugün çok farklı açıklamalar, ‘yok sen servis ettin, yok şunu yaptın, yok bunu yaptın’, Allah’ın bildiğini kuldan esirgeyecek halimiz yok” dedi.

TEBRİK BİLE EDİLMEDİK

ATSO yönetiminin kucaklayıcı olması gerektiğini savunan meclis üyesi Berkay Bahar, “Seçim unutulmadı deniyor ama bir meclis üyesine sahte kimlikle yapılan suçlamalarda ATSO müşteki. Yüksek istişare kurulu oluşturuluyor seçilen isimler istişare edilmiyor. Firma olarak çok önemli bir ödül aldık, Antalyaspor yönetimine girdim tebrik bile almadık” dedi.

HATADAN GERİ DÖNÜN

Tadilat kararına karşı çıkan meclis üyeleri arasında yer alan Mustafa Karaman, “Başkanlık odasının 250-300 bin TL’ye tadilat edilmesinin zorunluluk olmadığına inanıyorum. Biz kamu niteliğinde bir kurumuz. Yapacağımız her hareket topluma örnek olmak zorunda.

Bu konu meclis gündemine getirilebilirdi. Kararı gözden geçirin. Hatadan geri dönün. Hiç belli olmaz bakanlık gelir inceleme yapar siz de mahkemelere düşer, yargılanırsınız. Çünkü geçmişte bunlar yaşandı.”

yukarı çık
0
Paylaşım