Menu
RSS

Bakan Çavuşoğlu: Putin'le Şakalaşacak Kadar Rusça Öğrendim

Bakan Çavuşoğlu: Putin'le Şakalaşacak Kadar Rusça Öğrendim

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) bünyesindeki Tazelenme Üniversitesi'nde 50 yaş üstü öğrencilerle buluştu. Erkek öğrencilerin ördüğü kazağı sahnede giyen Çavuşoğlu, "Eğitim ortamından kopmak istemiyorum. Fırsat buldukça dil öğrenmeye çalışıyorum.

Rusça'yı orta noktaya getirdim, hatta Putin ile şakalaşacak kadar konuşabiliyorum" dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AÜ çatısı altında kurulan ve 60 yaş üstü vatandaşların eğitim gördüğü 'Tazelenme Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Atatürk Kültür Salonu'ndaki buluşmada Çavuşoğlu'na, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan adayı Gökçen Özdoğan Enç de eşlik etti.

Öğrencilere seslenen Çavuşoğlu, AÜ'nün ilklerin üniversitesi olduğunu belirterek, bu projenin de AÜ'ye yakıştığını söyledi. Başka üniversitelerin aynı projeyi yapmaya başladığını aktaran Çavuşoğlu, "Bir model oldunuz. Hepimizin tazelenmeye, yenilenmeye ihtiyacı var.

En çok da benim. O kadar hızlı değişiyor ki dünya, bunları iyi takip edip analiz etmek ve politika oluşturmak lazım" dedi.

TAZELENMEK İÇİN 60 YAŞ ŞART DEĞİL

Her yaşta insanın zihinsel dönüşümü iyi becermesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, Tazelenme Üniversitesi'ndeki öğrencilerin üniversitedeki öğrencilere örnek olduğunu söyledi. Mevlüt Çavuşoğlu, "Tazelenme Üniversitesi'nin her öğrencisi azimle çalışıyor.

Öğrencilik yıllarındaki en büyük eksiğimiz 'Hele şu üniversite bitsin gerisini mezun olunca hallederiz' anlayışıdır. Dil konusunu öğrenciler ihmal etmiyor. Aslında eğitim sürecinde dili öğrenme imkanı var. Yeter ki azmedelim.

Kendimizi yenilemezsek 'kes yapıştır' döngüsünün içinde dönüp dururuz. Her şey hızlı değişiyor. Olumlu anlamda da olumsuz anlamda da hızlı değişimler var. Kendimizi yenilememiz için 60 yaş şart değil" diye konuştu.

'PUTİN'LE ŞAKALAŞACAK KADAR RUSÇA ÖĞRENDİM'

Eğitim ortamından kopmak istemediğine dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, en yoğun olduğu dönemlerde bile doktorasını sürdürmeye çalıştığını söyledi.

Siyasete girdikten sonra doktorasının yarım kaldığını anlatan Çavuşoğlu, "Fırsat buldukça dil öğrenmeye çalışıyorum. Rusça'yı orta noktaya getirdim, hatta Putin ile şakalaşacak kadar konuşabiliyorum.

Diğer alanlarda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bir gün fırsat olursa doktoramı tamamlamayı planlıyorum. AÜ'ye ben de talebe olarak gelmek isterim" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım