Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Başkan Uysal, 'Çevreci Komşu Kart'ı Anlattı

Başkan Uysal, 'Çevreci Komşu Kart'ı Anlattı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kamu Teknoloji Platformu'nca, 'Akıllı Şehirlerde Sıra Dışı Başarı Hikayesi' seçilen Çevreci Komşu Kartı, 'Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı'nda anlattı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal,

'Küresel Başarının Yeni Anahtarı: Şehirlerin Liderliği' temasıyla, Ankara'da, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı'na davetli konuşmacı olarak katıldı.

Başkan Uysal, konferansın 2'nci gününde düzenlenen 'Akıllı Şehirlerde Sıra Dışı Başarı Hikayeleri' panelinde Çevreci Komşu Kart'ı anlattı.

Kamu Teknoloji Platformu ve Harward Business Rewiew Türkiye tarafından düzenlenen konferansa Paris'in efsanevi Belediye Başkanı Bertrand Delanoe ve Newyork Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Direktörü Jeff Merritt gibi isimlerin yanı sıra akıllı kent uygulamaları profesyonelleri katıldı.

Başkan Uysal, evlerde yani kaynağında ayrıştırılan ambalaj atıklarının para puana dönüştüğü Çevre Komşu Kart Projesi'nin sürdürülebilir atık yönetimi hedefiyle herkesin kazandığı bir çalışma olarak kurgulandığını aktardı.

Projenin 2016 yılında iki mahallede pilot uygulama olarak başladığını ve kısa sürede Muratpaşa'nın 56 mahallesine genişletildiğini belirten Başkan Uysal, 2018'de sisteme elektronik atıkların da entegre edildiğini kaydetti.

85 BİN KART DAĞITILDI

Başkan Ümit Uysal, “Proje kapsamında 85 bin 122 kart dağıtımı yapıldı. Kartlar hane başı verildi. Bugüne kadar, 5 milyon 231 bin 217 kilogram ambalaj atığı evlerden toplandı. Bunun karşılığında Komşu Kartlara 1 milyon 512 bin 134 TL karşılığı puan yüklendi" diye konuştu.

Başkan Uysal, kartlara yüklenen puanların anlaşmalı marketlerde alışverişte, sinema salonlarında kullanıldığı gibi Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı aracılığıyla üniversite öğrencilerine burs olarak değerlendirilebildiğini aktardı. Ümit Uysal, 2017 sonu itibariyle 103 bin 148 TL'nin eğitim buru olarak Adalya Vakfı'na aktarıldığını söyledi.

Sistemin her aşamasının hem kullanıcılar hem de belediye tarafından online olarak takip edebildiğini aktaran Başkan Uysal, Çevreci Komşu Kart'ın Türkiye genelinde uygulanması durumunda 5 milyon 602 bin 144 ton ambalaj atığının ekonomiye kazandırılacağını söyledi.

Başkan Uysal, “Bu sayede Türkiye bir yılda 3.5 milyar dolar kazanacak. Türkiye'nin cari açığının yüzde 10'u kapanmış olacak" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım