Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Birleşik Kamu- İş Antalya: Enflasyon Açıklamasını Gerçekçi Bulmuyoruz

Birleşik Kamu- İş Antalya: Enflasyon Açıklamasını Gerçekçi Bulmuyoruz

Birleşik Kamu- İş Antalya İl Temsilcisi Fatin Iltar enflasyonun yükselişinin oldukça hızlı olduğunu belirttiği yazılı açıklamasında “Ülkedeki tüm çalışanlar; çarşıda, pazarda, marketlerde ve alışverişin yapıldığı tüm noktalarda enflasyonu ağır şekilde yaşamaktadır.

TÜİK Aralık ayında bir önceki aya göre enflasyonun %0,40 düştüğünü, bir önceki yılın Aralık ayına göre ise %20,30 arttığını açıklamıştır. TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarına göre; İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine %10,19,

Memur ve memur emeklisine ise %10,69 zam yapılması gündeme gelmiştir. Memura yapılacak zammın %4’lük kısmı toplu sözleşmeden kaynaklanırken %6,9’luk kısmı enflasyon farkı olarak verilecektir” dedi.

Iltar açıklamasına şöyle devam etti: “2019 yılı enflasyon hedefi ise yüzde 15,9 olarak açıklanmıştır.

Yüzde 10,69 zam alacak olan çalışanlar ve yüzde 10,19 zam alacak olan emekliler hem önceki yılın gerçekleşen enflasyonu hem bu yılın beklenen enflasyonu altında bir daha ezdirilmektedir.

Ayrıca, TÜİK açıklamasına göre Aralık ayında genel enflasyon oranı % 0,4 oranında düşerken, gıda enflasyonu %1,08, arttı ve yıllık bazda % 25’i geçti. Ev eşyası grubunda ise yıllık artış %31,36 oldu.

TÜİK resmi enflasyon rakamlarını hükümetin hedefine uydurmak için çaba göstermiştir.

Yeni yıla vergi, otoyol, köprü ve daha birçok zamla giren memura verilecek %10,69’luk zammın büyük bir kısmı verilmeden eridi, kalan kısmı ise ocak şubat aylarında yükselecek olan enflasyonla birlikte eriyecek.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonumuzun ar-ge birimi KAMUAR’ın temel gıda maddelerini esas alarak yaptığı gıda enflasyonu araştırmasına göre yıllık gıda harcamalarındaki artış %48,84 olarak gerçekleşti.

Tüm kamu çalışanlarının gerçek enflasyonu gıda da yaşanan artış oranıdır.

TÜİK’in açıkladığı %20,30’luk enflasyon rakamı, parasının büyük bölümünü gıdaya ayıran ücretliler, emekliler, dar ve sabit gelirliler için gerçekçi değildir. Kamu çalışanlarının gerçekte yaşadığı enflasyon TÜİK’in,

hükümetin enflasyon tahminine uydurmak için çaba gösterdiği anlaşılan enflasyonun çok çok üzerindedir.

TÜİK’in yıllık enflasyonu %20,30 olarak açıklamasını gerçekçi bulmuyoruz, TÜİK üzerindeki baskı kalktığı zaman bu rakam daha da artacağından kuşku duymuyoruz. Memura yeni yılda %10,69 zam verilmesi gerçekçi enflasyon rakamlarıyla bağdaşmamaktadır.

Ülkede 3.2 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisinin 2019 yılında yapılacak toplu sözleşme masasında enflasyon altında ezilmemesi için en az %25 zam yapılmasını bekliyoruz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; toplumun tüm kesimlerini oluşturan işçi, memur, emekli, esnaf ve emeğiyle geçinenlerin ortak talebi TÜİK tarafından gerçekçi enflasyonun açıklanmasıdır ve AKP iktidarından da gerçekçi enflasyon oranında zam yapılmasını istiyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım