Menu
RSS

Korkuteli'de Armut Bahçe Günü Düzenlendi

Korkuteli'de Armut Bahçe Günü Düzenlendi

Antalya’nın Korkuteli İlçesi'nde Armut Bahçe Günü düzenlendi. Korkuteli'ne bağlı Yazır Mahallesi'nde 3'üncü Armut Bahçe Günü etkinliği düzenlendi. Armut üreticisi Ömer Ay'ın bahçesinde gerçekleşen bahçe gününde özel bir firma tarafından üretilen ilaçların faydaları hakkında bilgi verildi.

Firmanın satış müdürü Sami Togan ile ziraat mühendisi Eşref Özdamar, armut ağaçlarında en fazla zarara yol açan karaleke hastalığı ve pysilla zararlısı başta olmak üzere bütün hastalıklara yönelik ilaçlama programlarını anlattı.

Satış müdürü Sami Togan, "Biz bu ürünleri birçok bölgede, bir üründe gerek meyve, gerekse sebze alanlarında, gerekse tarla bitkilerinde özellikle yaprak ve toprak analizlerine dayanarak özel programlar oluşturarak kullanmaktayız.

Amacımız burada verimle beraber yüksek kaliteli, pazarlama değeri yüksek ürünler elde etmek. İkinci sınıf meyve oranını düşürmek" dedi.

Ziraat mühendisi Eşref Özdamar da "Amacımız üreticimizin karlılığını arttırmak. Günümüz şartlarında üreticilerimiz para kazanmakta çok zorlanmaktadır. Maliyetler, tüm girdiler yükselirken, özellikle ürün fiyatları sabit kalmakta ve hatta düşmektedir.

Bizim de amacımız, bu maliyetler yükselirken verim ve kaliteyle bu açığı kapatıyoruz. Türkiye'de ziraat mühendisi arkadaşlarla birlikte çiftçilerimizin kaliteli ürün alması için çalışmaktayız.

Tarla gününde üreticilerimize armut bahçesinde firmamızın ürünlerinin kullanıldığı alanlarda ürünlerdeki etkisini gözlemlemek" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım