Menu
RSS

Korkuteli Eski Belediye Başkanı Gökçe: 'Kurban Seçilen Kişi de Ben Oldum'

Korkuteli Eski Belediye Başkanı Gökçe: 'Kurban Seçilen Kişi de Ben Oldum'

Korkuteli Belediye Başkanlığı'ndan istifa ederek İYi Parti'den milletvekili aday adayı olan Hasan Gökce, aday gösterilmemesiyle ilgili, "Görevimi bıraktırıp da aday olmamı isteyen Meral Hanımın kendisidir. Siyasi hayatımda çok bedeller ödedim,

son davada kurban seçilen kişi de ben oldum" dedi.

Korkuteli Belediye Başkanlığı görevinden İYi Parti'den milletvekili adayı olabilmek için istifa eden Hasan Gökce, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Hasan Gökce, "Malumunuz üzerine bir aday adaylığı süreci yaşandı.

Ancak aday gösterilmedik. Bununla ilgili en küçük bir sebep dahi bilmiyorum. Bununla ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Bunlar iddiadan öteye geçmeyen söylemler.

Ama şunu altını çizerek söyleyebilirim, ben hanımefendiyle 3 yıla yakın yol yürüyen birisiyim. Bunun ötesinde kendisiyle görüşebilen, konuşabilen, birebir mesajlaşabilen bir insanım. 1 Kasım seçimlerinin ardından kendisiyle bir araya geldik.

İYi Parti'nin kurulma aşaması ve devamında hep iletişimimiz devam etti. Haliyle kendisinin ağzından çıkmayan bir konuya tevessül etmeyiniz. Onun hakkında yorum yapamam.

Dedikoduyu çok seven insanlarız. Bu konu ile ilgili önyargılı değilim" dedi.

'Mücadelemize Devam Edeceğiz'

Adaylar belirlendikten sonra İYi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmediğini aktaran Hasan Gökce, "Benim için sürpriz oldu. Bu süreçte kendi iç dünyama çekildim. Kendi hesaplaşmalarımı yaşadım.

Bunun nihayetinde de bu noktaya geldim. Olabilecek her şeyi bir kenara bırakarak milletimizin bekası için geleceğimizin daha emin ellerde olması için olabileceğim her noktasında olmam gerektiğini sizlerle paylaşmak istedim.

Bu süreçten sonra da bu davada olmam, İYi Parti'nin bir neferi olarak mücadele etmem gerektiği kanaatindeyim. Meral Hanımın ülkeyi yönetebilmesi için mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

'Kurban Seçilen Kişi De Ben Oldum'

Zamanı geldiğinde kendisine bazı görevler layık görülürse elinden geldiği kadar yapmaya çalışacağını vurgulayan Hasan Gökce, şunları söyledi:

"Şimdiye kadar hiçbir görev talep etmedim. Şimdiye kadar verilen tüm görevler şahsıma verildi. Ben talep etmedim. Milletvekilliği konusunda da Meral Hanım beni çağırarak, 'Belediye başkanlığından istifa et ve beraber çalışacağız' diyerek,

'istifa et ve aday ol' diye kendisi istedi. Çocuk değilim, siyasette 15 yılımı vermiş bir birikimim var. Başkanlık görevimi bırakırken bile arkamda bıraktığım arkadaşlarla istişare ederek bıraktım.

Benim belediye başkanlığı görevimi bıraktırıp da aday olmamı isteyen Meral Hanımın kendisidir. Ben her ortamda bunu söylüyorum. Yarın bir gün bana farklı bir yerden hizmet etmem konusunda bir görev verilirse de neden kabul etmeyeyim.

Ben gücümün yettiği kadarıyla memleketime faydalı olmak isterim. Benim kimseyle sorunum olmaz. Siyasi hayatımda çok bedeller ödedim, son davada kurban seçilen kişi de ben oldum. O istediği için istifa etmiş oldum.

Aradan geçen sürede neler olup bittiğini ben de bilmiyorum."

'Siyasette Bu Kadar Zikzak Çizilmez'

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban'ın "Enkaz devraldık" söylemlerine de yanıt veren Hasan Gökce, şöyle dedi:

"O zaman devir almayacaklardı. Bunun çok fazla çözümü var, istifa ederler, 'enkaz' dedikleri bu yapıyı da bizim arkadaşlarımızdan biri sahiplenir ve devam eder.

Bu gibi söylemler, 'istemiyorum yan cebime koy' ya da 'hem ağlarım hem giderim' hesabı yapmaktır. Siyasette bu kadar zikzak çizilmez, bu kadar tutarsız davranılmaz."

yukarı çık
0
Paylaşım