Menu
RSS

Manavgat Belediye Başkanı Sözen Ailesinin 40 Yıllık Bayramlaşma Geleneği

Manavgat Belediye Başkanı Sözen Ailesinin 40 Yıllık Bayramlaşma Geleneği

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, babası ve dedesinin başlattığı çalışanlarla işyerlerinde bayramlaşma geleneğini 3 dönemdir aksatmadan sürdürüyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, göreve başladığı 2009 yılından bu yana babası ve dedesinin geleneğini sürdürerek,

belediye çalışanlarıyla işyerlerinde ziyaret ederek bayramlaşıyor. 17 yıl dedesi Şükrü Sözen, 10 yıl da babası İbrahim Sözen’in belediye başkanlığı yaptığı Manavgat’ta, kendisi de 3. Dönem belediye başkanlığını başarıyla sürdüren Sözen,

ailesinden aldığı terbiyeyle dede ve baba geleneklerini aksatmadan sürdürerek kentine hizmet ediyor. Başkan Sözen 11 yıllık görevi boyunca ata geleneğini sürdürerek her yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarında hiç aksatmaksızın

belediye çalışanlarını işyerlerinde tek tek ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Başkan Sözen, bu Kurban Bayramı öncesinde de çalışanları şantiyelerinde veya çalışma mekanlarında ziyaret etti. Başkan Sözen sabah erken saatte başladığı bayramlaşmaları gün boyunca sürdürdü.

Sözen, gün içinde sırasıyla Fen İşleri Şantiyesi, Park ve Bahçeler Şantiyesi, Huzurevi, Side Gençlik Merkezi, Side Kreş ve Gündüz Bakımevi, Side Antik Kent Zabıta Karakolu, Side Ek Hizmet Binası, Boğaz Otel, Zabıta Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi, Belediye Başkanlık Binası,

Temizlik İşleri Şantiyesi, Hayvan Barınağı, Cenaze Hizmetleri Şantiyesi, Asfalt Şantiyesi, İbrahim Sözen ve Belediye Gençlik Merkezleri’ndeki tüm birimleri ziyaret ederek çalışanlarla sohbet etti. Karşılarında Başkan Sözen’i gören çalışanlar, oldukça mutlu oldu.

Sözen, arefe gününde yarım gün mesai olmasından dolayı ziyaretleri yetiştiremeyeceği için bir gün öncesinden bayramlaşma ihtiyacının hasıl olduğunu dile getirdi.

Sözen’den Çalışanlara Teşekkür

Sözen, koronavirüs sürecinde Manavgat’a katkılarından dolayı teşekkür ettiği çalışanlarına yönelik hitabında şu sözlere yer verdi. “Öncelikle teşekkür ederek bayramınızı kutlamak isterim. Çok önemli bir dönemden geçtik ve geçmeye devam ediyoruz.

Bu süreçte gerçekten bir ekip ruhuyla gerçek sorumluluk anlayışı ile çalışarak kentimize katkı verdik. Bu sıkıntı hala devam ediyor, atlatmış değiliz. Bu süredeki özverili bir şekilde kendinizi riske sokarak çalışmanıza yürekten teşekkür ederim.

Manavgat Belediyesi kurumu sizin bu özverili çalışma anlayışınıza her zaman borçludur. Her zaman da şanslı bir belediye başkanı olduğumu dile getirmişimdir. Sizler gibi görevine bağlı bir ekiple çalışmaktan son derece mutluyum. Her zaman şunu dile getirdim.

Sizlerin dünyaya bakış açınız siyasi görüşünüz hiç önemli değil. Hiçbir zaman bizim dikkatimizde olmadı. Sadece bizim için önemli olan sizleri yol ve kader arkadaşı olarak bu sorumluluğu beraber aldığımız mesai arkadaşı olarak gördük. Onun için kendimi şanslı kabul ediyorum.

Yarın yarım gün mesai olduğu için yetişemeyeceğiz düşüncesiyle sizlerin bayramını bugünden kutlama ihtiyacı hissettim. Ben sizlere ve ailelerinize selamlarımı iletmenizi kurban bayramlarını kutlamanızı istiyorum. Hepinizin de bayramını yürekten kutluyorum” dedi.

Belediye Büyüdü, Ziyaretler Arttı

Bayramlaşma geleneği ile ilgili de konuşan Başkan Sözen, “Her zaman hizmet yolunda kendime örnek aldığım babam ve dedemden gibi belediye personelimizi bayramlarda ziyaret ederiz. İlk yıllarda ziyaretlerimiz daha çabuk bitiyordu.

Ancak gelinen süreçte belediyemize büyüyüp gelişince bağlı hizmet noktalarımızın sayıları sürekli arttı. Kültür Merkezleriyle, gençlik merkezleriyle, kreşleriyle, huzurevleri, hayvan barınaklarıyla, şantiyeleriyle belediyemiz de gelişti.

Ziyaretlerimiz bazen akşama kadar sürüyor. Ama biz mutluyuz. Çalışanlarımızın ayağına kadar giderek bayramlarını kutlamak bizi onurlandırıyor, onları da mutlu ediyor. Geleneğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım