Menu
RSS

Serik'te Hızlı Tren Bilgilendirme Toplantısı

Serik'te Hızlı Tren Bilgilendirme Toplantısı

Antalya’nın Serik ilçesinde hızlı tren hattının geçeceği güzergaha ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı. TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Kayseri- Nevşehir- Aksaray- Konya- Antalya Hızlı Tren Projesi'ne ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Serik Belediyesi'ndeki toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akın ile projenin geçeceği güzergaha ilişkin ÇED raporunu hazırlanan firmanın yetkilileri, vatandaşa proje hakkında bilgi verdi.

Toplantıyı CHP Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Songül Başkaya, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Coşkun, CHP Serik İlçe Başkanı Abdullah Akbaba, Serik Eski Yörük Mahallesi Muhtarı Ramiz Güzel, Aksu Yeni Dumanlı Mahallesi Muhtarı Adem Çapa da izledi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akın, "Bakanlık tarafından projenin tanıtımıyla ilgili vatandaşımızın katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapıyoruz. Sizlerin projeyle ilgili görüşlerinizi alacağız" dedi.

ÇED raporunu hazırlayan firmanın yetkilisi İbrahim Akdoğan da projenin sunumunu yaptı. Akdoğan, "6 ilden geçecek 603 kilometre mesafeli hızlı tren projesinin, 107 kilometresi Antalya hattı olacak. Manavgat, Serik ve Aksu sınırlarından geçecek hat üzerinde toplam 31 tünel, 22 köprü ve 6 viyadük bulunacak. Bu çalışmanın tamamlanması 4 yıl sürecek" diye konuştu.

Daha sonra toplantıya katılan vatandaşlara projeyle ilgili görüşleri soruldu. Söz alanlar hızlı trene karşı olmadıklarını ancak geçeceği güzergahtaki tarım arazilerinin yok olacağını belirtirken, çiftçiliğin, tarım ve hayvancılığın bitirileceğini savundu.

Bu nedenle projeye karşı olduklarını aktaran vatandaşlar projenin yapılmasını istemediklerini kaydetti. Bazı vatandaşlar toplantıyı terk etti. Aksu'dan katılanlar da birçok kişinin bu toplantıdan haberi olmadığını vurgularken, toplantıların Aksu'da da yapılmasını istedi.

CHP Serik İlçe Başkanı Abdullah Akbaba da "Bu toplantıyı Aksu'dan gelen vatandaşların haber vermesiyle öğrendim. Ben ki hem CHP ilçe başkanıyım hem de belediye meclis üyesiyim. 'Biz yaptık oldu' mantığıyla hareket edip, işi 'oldu bitti'ye getiriyorsunuz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım