Menu
RSS

Antalya Büyükşehir’den Kaş'a 272 Milyon TL'lik Yatırım

Antalya Büyükşehir’den Kaş'a 272 Milyon TL'lik Yatırım

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iftarını Kaş'ta vatandaşlarla yaptı. Kaş'a 3 yılda 272 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını açıklayan Başkan Türel, ilçenin yıllardır süren sorunlarını ortadan kaldırdıklarını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi iftar sofrasını bu kez Kaş'a kurdu.

Kaş Cumhuriyet Meydanı'nda yoğun katılımla gerçekleşen iftar programına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Ak Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İftar yemeğinin ardından Kaşlılara seslenen Başkan Türel, “Tüm engellere rağmen her yerde ilklere imza atarak Antalya'mızı tüm ilçeleriyle yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

TERMİNALİN TEMELLERİ YÜKSELİYOR

Kaş'ta yıllardır çözüm bekleyen sorunları ortadan kaldırdıklarını ifade eden Türel, şöyle konuştu:

“Gömbe'de senelerdir içme suyu kanalizasyon sorunu konuşulur dururdu. Birkaç senede yaptık, tamamladık, hizmete açtık. Kaş'ın terminal projesi, yine senelerdir konuşulan bir konuydu. 'Ah bir taşısak' denirdi.

Bu terminal alanında çok güzel bir proje inşallah gerçekleşecek. Ağulu'da temelleri yükseliyor, binalar yükselmeye başladı.

Danışma, bekleme salonu, güvenlik, turist danışma ofisi, polis, zabıta, emanet, otopark, her şeyiyle fevkalade çağdaş bir terminal Kaş'ımızda hizmete girecek. Yaklaşık 8 milyon TL'ye yakın bir yatırımla bunu gerçekleştireceğiz."!

KAŞ'IN TOPTANCI HALLERİ BİRLEŞİYOR

Turizmde olduğu kadar tarımda da Kaş'ın çok ciddi bir potansiyeli olduğuna vurgu yapan Türel, Antalya'nın en büyük toptancı halini Kaş'a yapacaklarını kaydetti.

Türel, “Şu an Antalya'daki mevcut toptancı halin büyüklüğü 250 bin metrekaredir. Kaş'ta çok daha geniş bir alanımız var. İlk etapta 300 bin metrekaresini inşallah tamamlayacağız ve 150 milyonluk bir yatırım olacak" diye konuştu.

OVA VE ÇAVDIR'A VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR

Ovalıların spor tesisi, Çavdır'ın ise düğün salonu taleplerine de değinen Başkan Türel, “Spor salonunu öncelikli yapacağız ve orada da 2 milyonluk bir yatırımla en kısa zamanda hizmetini sağlamış olacağız. Yine Çavdır'da bir düğün salonu, bunu da en kısa zamanda gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Doğal güzellikleriyle önemli bir turizm merkezi olan Çukurbağ Yarımadası'nda da altyapı çalışmalarının tamamlanacağını ifade eden Türel, “Çukurbağ Yarımadası'nda kanalizasyon çalışmalarına turizm sezonu sonuna kadar ara verildi ama sezon bitsin, Ekim ayında yeniden başlarız" dedi.

Kaş'ta 3 yılda tamamlanan ve devam etmekte olan projelerin yaklaşık 272 milyon TL değerinde olduğuna dikkati çeken Türel, konuşmasının sonunda şehit ve gazileri de unutmadı.

Başkan Türel, “Böylesine güzel bir iftar sofrasında sizlerle olmak benim için büyük bir onur ve gurur vesilesi.

Bugün burada barış ve huzur içerisinde aramızda yabancı misafirlerimiz de var, onlarla birlikte, sizlerle birlikte böyle bir sofrayı paylaşabiliyorsak bunu bu vatan için canını veren, kanını akıtan şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Allah hepsinden razı olsun şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz.

Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun, tüm gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyoruz" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım