Menu
RSS

Başkan Menderes Türel: Çalkaya'da İmar Planı Sorunu Çözüldü

Başkan Menderes Türel: Çalkaya'da İmar Planı Sorunu Çözüldü

Aksu ilçesi Çalkaya bölgesi imar planına ilişkin kanun teklifini içeren Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın sorunları çözme noktasında

en şanslı dönemini yaşadığını belirterek başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çalkaya Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ile ilgili imar planlarının çıkarılabilmesi için Ankara'da yoğun temaslar gerçekleştirdiklerini ve bunun karşılığını gördüklerini belirten Türel, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında yapılan toplantıda taslak kanun metni çalışması yapılan Çalkaya imarına ilişkin maddenin de içerisinde yer aldığı kanunun Resmi Gazete'de yayımlandığını kaydetti.

Kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte Çalkaya'nın mülkiyet karmaşasıyla ilgili yıllardır yaşadığı sorunun çözümü noktasında son engelin de kalktığını vurgulayan Türel, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edilen 18. Madde gereği Çalkaya bölgesi kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri kapsamında hazırlanan her ölçekteki imar ve parselasyon planlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıp, onaylanacağını söyledi.

'MAHALLEYE ÖZGÜ KANUN ÇIKARDIK'

Antalya'nın sorunları çözme noktasında mahalleye özgü kanun bile çıkarabilme imkânına kavuştuğu son derece şanslı bir dönemden geçtiğini vurgulayan Menderes Türel, daha önce Atatürk ve Kömürcüler mahallelerinde kronikleşmiş adeta artık çözülemez denilen mülkiyet sorunları ile ilgili de kanun çıkarıldığını söyledi.

Türel, “Antalya'nın sorunlarına gösterdiği hassasiyet için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, dış işleri bakanımız ve tüm bakanlarımıza, Genel Başkan Yardımcılarımıza, milletvekillerimize ve Grup Başkan vekillerimize Antalya halkı adına teşekkür ediyorum.

Şimdi mülkiyet sorununun önünde duran en büyük engellerden biri olan tapulardaki şerhlerin de kalkmasıyla planlamanın önü açıldı. Çalkaya için kolları sıvayarak işe koyulacak ve vatandaşlarımız ile birlikte yepyeni bir Çalkaya inşa edeceğiz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım