Menu
RSS

8 Eylül Küresel İklim Eylem Günü, 89 ülkede 748 etkinlikle dünyanın dört bir yanında gerçekleşecek. Antalya'da ise Kumluca'daki Alakır Vadisi ve Kaş ilçesi etkinliklere ev sahipliği yapacak. 350 Türkiye oluşumu tarafından organize edilen 'İklim İçin Ses Ver' etkinlikleri,

Türkiye'de 13 noktada gerçekleştirilecek. Antalya'da ise iki ilçe etkinliklere ev sahipliği yapacak. 350 Türkiye oluşumundan yapılan açıklamada, “Bizler de Türkiye'den etkinlik gününde 'İklim İçin Ses Ver' diyeceğiz.

Bu eylem gününün amacı, ülkemizi de esir alan ve küresel bir krize dönüşen iklim değişikliğine karşı yerel yönetimleri en kısa sürede harekete geçmeye çağırmak ve yerel yönetimlerin fosilsiz bir gelecek inşa etme sözü vermesini talep etmek" denildi.

Kumluca ilçesindeki Alakır Vadisi'nde gerçekleştirilecek etkinlikte, 8 yıl önce İstanbul'dan Alakır Vadisi'ne yerleşen Tuğba Günal ve Birhan Erkutlu çiftinin yaşam alanlarının da ziyaret edileceği belirtilen açıklamada,

“Onların bu deneyimlerini ve doğada gözlemledikleri iklimsel değişimleri dinlemek ve hem birey olarak hem de birlikte neler yapabileceğimizi konuşmak, bilgilerimizi paylaşmak adına orada olacağız" denildi.

Alakır Vadisi'nde saat 12.00'de başlayacak etkinlik, saat 17.00'ye kadar sürecek.

Bir başka etkinlik ise Kaş ilçesinde gerçekleştirilecek. Saat 19.00'da Kaş merkezde buluşacak çevreciler, basın açıklamasında bulunacak. Etkinlikte yazar Buket Uzuner de çevrecilerle birlikte olacak.

0
Paylaşım