Menu
RSS

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Döşemealtı Sanayici İşadamları Derneği (DÖSİAD) üyeleriyle bir araya geldi. Vali Münir Karaloğlu, DÖSİAD'ın geleneksel olarak düzenlediği kahvaltı buluşmasına katıldı. İş insanlarıyla bir araya gelen Vali Karaloğlu,

Antalya'da görev geldiği süre içinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Haziran 2016'da Antalya'ya atandığını kaydeden Vali Karaloğlu, "2016 hem Antalya için hem Türkiye için gerçekten çok zor bir yıldı.

2015'in sonunda Suriye sınırında düşen Rus uçağından sonra Avrupa ile yaşanan siyasi krizler ve ülkemizde patlayan terör saldırıları dolayısıyla hem Türkiye'nin hem Antalya'nın durumu iyi değildi" dedi.

ZOR BİR SÜREÇ GEÇİRDİK

Antalya'da göreve başladığından bir ay sonra işler kötü giderken bir de darbe girişiminin yaşandığını kaydeden Vali Karaloğlu, "O zor günlerde bile ne milletimizle ne de Antalya'yla ilgili ümitsiz olmadım. 2016'nın o çok sıkıntılı döneminde bile toplantılarda, kongrelerde bu krizin sebebinin Antalya olmadığı anlattım.

Turizm kötüyse bu Antalya da hizmetin kötülüğünden, tesislerin eskiliğinden, sektördeki arkadaşların beceriksizliğinden bu hale gelmedi. Sebep Antalya değil bu yüzden kendinize güvenin biz bu krizi aşarız dedim" diye konuştu.

'2017 YILINDA İYİ BİR SIÇRAMA YAKALADIK'

2016 yılının sonunda '2017'de 10 milyon turisti aşarız' diye bir iddia koyduğunda başta turizmcilerin itiraz ettiğini belirten Münir Karaloğlu, turizmcilerin yüzde 50 artışın iki sene arasında dünyada hiçbir destinasyonda olmayacağını ifade ettiklerine dikkat çekti.

Kendisinin Antalya'ya ve sektöre güvendiğini bu başarıyı yakalayabileceklerini tekrar tekrar vurguladığını ifade eden Karaloğlu, "2017 yılında 10 milyon turisti aştık. Şimdi 2018'e 14 milyon hedefi koyduk. Şu an 14 milyon turisti yakalayacağımız gözüküyor. Gelen rakamlar ortada. 14 milyon turist sayısını rahat bir şekilde aşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

İHRACATTA TÜRKİYE ORTALAMASININ 2 KATI BÜYÜDÜK

2017 yılının sadece turizmde sıçrama yılı olmadığını aynı başarının ihracat ve istihdamda da yakalandığına vurgu yapan Vali Karaloğlu, 2017 yılında Türkiye ihracatında yüzde 10 dolaylarında artış yaşanırken Antalya'nın yüzde 20 artış yakalandığını kaydetti.

İSTİHDAMDA REKOR KIRDIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017 yılında başlattığı milli istihdam seferberliğinde ise Antalya'nın İstanbul'un ardından Türkiye 2'ncisi olduğunu söyleyen Vali Karaloğlu, "Geçen yıl yeni istihdam oluşturmada bizim 150 bin yeni istihdam hedefimiz vardı.

180 bin yeni istihdamla Türkiye'de 2. olduk. İstanbul ve Antalya nüfusunu oranlarsanız aslında Türkiye 1'incisi olarak biz kendi ligimizin şampiyonu olduk" dedi.

EKONOMİK KRİZ DEĞİL POLİTİK BİR KRİZ

2017'den devraldıkları pozitif havanın devam ettiğine değinerek konuşmasını sürdüren Vali Karaloğlu “Turizmde de ihracatta da artışlar devam ediyor. 2018'de hesapta olmayan ekonomik temelli olmayan bir kriz problemiyle karşılaştık.

Bu bir ekonomik kriz değil arkadaşlar. Ekonomik kriz olsaydı toplum bu kadar rahat olamazdı. 2001-2002 krizini hep beraber yaşadık. O ekonomik krizdi. Bu değil. Bu bir politik kriz, siyasi kriz.

Uluslararası darbeyle, siyasi kavgalarla yapılamayanlar ekonomik saldırıyla yapılmaya çalışılıyor. Moral bozmaya gerek yok" diye konuştu.

ANTALYA BÜYÜMEYE, ÜRETMEYE DEVAM EDECEK.

Bu süreçte bir miktar sıkıntılar yaşanabileceğini ancak Türkiye'nin bunu aşacak güçte olduğuna vurgu yapan Vali Karaloğlu, Türkiye ekonomisinin finans sektörünü aşacak güçte olduğuna değindi.

Antalya'nın önemli bir şehir olduğunu da kaydeden Münir Karaloğlu, "Türkiye'nin hedefleri var. Türkiye'yi bu hedeflerde ileriye taşıyacak şehirler var. Antalya bu şehirlerin en önemlilerinden bir tanesi. Antalya büyümeye üretmeye devam edecek" dedi.

'YAZILIM ŞEHRİ'

Antalya'nın bir sanayi şehri olduğunu da vurgulayan Karaloğlu, ancak Antalya'yı kirletici sanayi şehri yapmayacaklarını söyledi. Bunun yapılması halinde bindikleri dalı keseceklerini kaydeden Münir Karaloğlu, "Antalya'nın en büyük sektörü, en büyük gelir kaynağı turizm.

Antalya'nın sanayideki projelerini bunu görerek bunu bilerek yapması lazım. Amacımız bu şehri yüksek teknoloji üretebilen bir şehre dönüştürebilmek.

Yazılım konusunda bu şehri bir yere taşımak. Bu konuda iş adamları olarak da sizden destek beklediğimizi belirtmek istiyorum" diye konuştu.

0
Paylaşım