Menu
RSS

Alt yapısıyla, üst yapısıyla, kültürüyle, sanatıyla, sosyal yaşamıyla Antalya’nın bugün bir dünya şehri olduğunu belirten Türel, “Antalya bugün çöpünden elektrik üretiyor. Güneşten enerji üretiyor. Bunların birçoğu dünyanın gelişmiş şehirlerinde yok. Antalya bu noktaya geldi” dedi.

Türel, dünya şehri tanımının içini dolduracak vizyon projeleri Antalyalıya kazandırmanın heyecanıyla ilk günkü aşkla çalıştıklarını söyledi.

Dünya şehri Antalya

Alt yapısıyla, üst yapısıyla, kültürüyle, sanatıyla, sosyal yaşamıyla Antalya’nın bugün bir dünya şehri olduğunu belirten Başkan Türel, “Altyapısıyla dünyanın birçok metropolünden daha fazlası olan bir şehir. Antalya bugün çöpten elektrik üretiyor.

Şu anda yaklaşık 60 bin konutun elektriğini çöpümüzden elde ediyoruz. Güneşten enerji üretip, çiftçimize sulama suyunda enerji desteği veriyoruz. Şimdi Alanya’da da çöpten elektrik üretiyoruz.

Bunların birçoğu Avrupa’nın gelişmiş, çağdaş şehirlerinde yok. Antalya bu noktaya geldi” diye konuştu.

İlk günkü aşkla çalışıyoruz

2019’da sonra Antalya’ya metro geleceğini söyleyen Türel, “Antalya yaklaşık 25 km’lik büyük Liman’dan Lara’ya kadar tamamen yeraltından giden bir metro ile daha da modern daha da çağdaş bir toplu ulaşım sistemine kavuşacak.

Antalya’nın artık çok daha çağdaş sistemlere, dünyadaki rakiplerinin birçoğunun önüne geçtiği ve en önüne geçebileceği projeleri kazanmaya hakkı var. İşte bu vizyon için Antalya’da çalışıyoruz.

Antalya’yı bir dünya şehri diye tanımlıyorsak bunun içini de en güçlü şekilde dolduracak vizyon projeleri Antalyalıya kazandırmanın heyecanıyla ilk günkü aşkla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı

Spordaki başarı tesadüf değil

Antalya’nın bir spor kenti olması için önemli yatırımlara imza attıklarını belirten Başkan Türel, “Bugün Antalya’nın Süper Lig’de 2 tane takımının olması bir tesadüf değil.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Antalyaspor Tesisleri Avrupa’nın en güzel tesislerinden bir tanesi. Muhteşem oldu. Şimdi aynısını Alanyaspor’a yapıyoruz. Antalyaspor artık Süper Lig’de üst sıraları zorlayan bir takım haline geldi.

Transfer mi yaptı? Hayır, aksine futbolcuların en önemlilerini sattı. İyi bir teknik heyete, iyi bir yönetime ve iyi bir taraftara sahip. İşte bu tesisleşmenin birkaç senede getirdiği bir başarı” dedi.

0
Paylaşım