Menu
RSS

Altın zengini Venezuela, sahip olduğu altınları Türkiye'de işlemek istiyor. Bu nedenle Çorum'daki altın tesislerini görmek isteyen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yardımcısını Türkiye'ye gönderiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı yurt dışı gezilerine katılan

Çorumlu iş adamı Ahmet Ahlatcı, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Arjantin'de gerçekleştirilen G-20 zirvesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Latin Amerika gezisinde de iş adamları heyetinde yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüşmesi sırasında, iş adamı Ahlatcı'yı Maduro'ya tanıtarak Türkiye'de güvendiği iş adamlarından biri olduğunu ve Çorum'da modern bir altın rafinerisine sahip olduğunu söyledi.

Altın üreticisi Venezuela'nın Devlet Başkanı da Ahlatcı ile yakından ilgilendi, hatta işlenmek üzere Çorum'a altın gönderebileceklerini söyledi.

'Maduro'nun yardımcısı geliyor'

Venezuela ziyaretinin üzerinden 1.5 ay sonra Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı Tareck Zaidan El Aissami Maddah, Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı'nın misafiri olarak 16 Ocak Çarşamba günü Çorum'a gelecek.

Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı El Aissami Maddah, Merzifon Havaalanı'nda Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ile Ahmet Ahlatcı tarafından karşılanacak.

Ahlatcı Metal Rafinerisi'ni ziyaret edecek olan konuk Devlet Başkanı Yardımcısı, daha sonra Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu ile bir toplantı yapacak.

0
Paylaşım