Menu
RSS

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu yayınladığı yazılı açıklama ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin YSK tarafından yenilenmesi kararına sert tepki gösterip, “Birleşik Kamu İş her zaman olduğu gibi, bugün de haktan, hukuktan ve adaletten yana tavır almıştır” denildi.

YSK’nın İBB Başkanlığı seçimlerini iptal etmesi üzerine “6 Mayıs 2019 tarihi ülkemiz adına demokrasinin, millet iradesinin hiçe sayıldığı bir gün olarak tarihlere geçmiştir. YSK 31 Mart İstanbul Büyük Şehir seçim sonuçlarını iptal ederek adeta ‘hukuk’ devletini ortadan kaldırmıştır” diyen

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Yönetim Kurulu, böylelikle “Yurttaşlarımızın demokratik hakları YSK kararı ile gasp edilmiştir. Kısaca söylememiz gerekirse YSK’nın bu kararı Cumhuriyetimize ve Demokrasimize darbe vurmuştur” dedi.

Yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi:

“Ülkemiz demokrasisi, AKP iktidarı ve onun yarattığı yeni rejim ile tehlike altına girmiştir. Hukuk ve Adalet kavramları yalnızca tek bir kişinin isteğine ve emrine göre şekillenmekte tek adam yönetimi ile ülke tek bir sese tek bir düşünceye adeta zorla hapsedilmeye çalışılmaktadır.

Mevcut rejiminde demokrasi anlayışına göre yurttaşların bağımsız bir şekilde karar verebilmesi mümkün değildir.

AKP iktidarı ve onun iktidar ortakları seçimleri ancak ve ancak kendileri kazandıkları zaman meşru görmekte aksi sonuçları komplo olarak değerlendirmektedir. Bu ve benzeri durumlar ancak faşist diktatörlükler döneminde görülebilir.

İktidar ve YSK ittifakı ile İstanbul seçimlerine yapılan müdahale adeta 12 Eylül darbecilerini bizlere hatırlatmıştır. Yeni rejim ve onun çevresinde yer alan ittifak ortakları hukuksuzluktan beslenmeye devam etmektedir.

Özelde İstanbul’da genelde de tüm yurtta seçmenlerin özgür iradesini yok sayılmıştır. Bu yok sayma, süreci ne yazık ki kendilerini hukukun üstünlüğüne inandıklarını belirten sözde hukukçular tarafından işletilmiştir.

Bugün, yaşanan siyasi kaosun sorumlusu, tek kişi rejimidir. Tek kişi rejimi, giderek daha otoriter, daha baskıcı ve milli iradeyi inkâr edici bir yapıya bürünmeye başlamıştır.

Cumhuriyetimizin temel ilkesi olan millet iradesi ve hukukun üstünlüğü tek bir kişinin yönetimi ile gasp edilmeye çalışılmaktadır.

İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi milyonlarca yurttaşın iradesine ve ülkemizin egemenliğine yönelik bir saldırıdır. Bugün bizlere düşen görev ve sorumluluk bu saldırılar karşısına birlik olmak ve egemenlik hakkımıza sahip çıkmaktır.

Seçimin iptali ülkemizin demokrasi tarihini ve geleneğini, cumhuriyet devrimimizin temeli olan hukukun üstünlüğü ilkesini yok saymaktır.

Birleşik Kamu İş konfederasyonu olarak memleketimizin geleceğine, yurttaşlarımızın iradesine yönelik bu tehditlere karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. 31 Mart seçimleri milyonlarca yurttaşın nezdinde sonuçlanmıştır.

Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilmiştir.

Ne hukuku yok sayma peşinde olanların ne de açıkça yurttaş iradesine el koyan gerici yeni rejimin, ittifak ortaklarının bu sonucu değiştirmeye asla ve asla gücü yetmeyecektir. Birleşik Kamu İş her zaman olduğu gibi, bugün de haktan, hukuktan ve adaletten yana tavır almıştır.

CUMHURİYETİMİZ KAZANACAK

YURTTAŞLARIMIZIN İRADESİ KAZANCAK

DEMOKRASİ VE HUKUK KAZANACAKTIR.”

0
Paylaşım