Menu
RSS

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın mikrofonun açık olduğunu unutarak "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" şeklinde konuşmasına sert tepki göstererek, bunun emekçilerin nasıl satıldığının göstergesi olduğunu söyledi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Türk-İş ve Memur-Sen’in tavırları emekçilerden yana olmayacaktır.  Biliyoruz ki biri satışı göstermesi açısından diğeri yandaşlığı sergilemesi açısından üstüne düşeni fazlasıyla yapmaktadır!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın mikrofonu kapalı zannederek sarf ettiği "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" şeklindeki sözleri kamu işçilerinin ve emek hareketinin nasıl satıldığını gösterdi.

Dün Ergün sattı,

Yarında satar Ali.

Size huzur vermez

Emekçinin vebali.

Emek mücadelesi tarihine kara bir leke olarak geçecek bu sarı sendika anlayışı unutulmayacaktır.

Kamu işçilerini ilgilendiren Sözde Toplu Sözleşme süreci 2019 için yüzde 8+4; 2020 için yüzde 3+3 olarak belirlenmesi elbette yüzdelik dilimlerle ücretli kölelik olacaktır.

5.Dönem Sözde Toplu Sözleşme sürecinde Memur-Sen’de kamu emekçilerini aynı şekilde satacaktır.

Siyasi iktidarın arka bahçesi konumuna gelmiş sözde konfederasyonlar ve sendikalar ile Sözde Toplu Sözleşme masasının çarpıklığı bugünden bellidir.

Kamu emekçilerinin ve işçilerinin; ekonomik, sosyal ve özlük hakları konusundaki talepleri ve sesleri masada olmayacaktır.

2019 5. Dönem 2020-2021 Sözde Toplu Sözleşme görüşmeleri diye bir şey yoktur ortada bir tiyatral gösteri ve aktörleri vardır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; bu orta oyununda figüran olmak yerine, kamu emekçilerinin sendika özgürlüğü, grev ve toplu sözleşme hakkı, mali ve sosyal hakları için verdiği meşru mücadelesini alanlarda sürdüreceğiz”

0
Paylaşım