Menu
RSS

CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci kadın yönelik şiddetin gündemden düşmediği ülkemizde sadece öldürülen ve işkence gören kadınlar için sosyal medyada da suç işlenmektedir. CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci sosyal medya üzerinden bu tür suç işleyen

Ali Hakan Yatkın için Antalya Adliyesi önünde kadınlarla birlikte şikayet dilekçesini verdi. Deveci adı geçen şahsın yargılanması talebiyle verdikleri dilekçe sırasında yaptığı konuşmada şikayetin nedeni ve içeriğini anlattı.

Deveci’nin yaptığı konuşmada şunlar söylendi:

“KAMUOYUNA

Özgecan ASLAN,

Şule ÇET,

Ceren ÖZDEMİR,

Pınar GÜLTEKİN ve daha binlercesi…

Hepsinin hikayesi aynı.

Sırf “Hayır” dedikleri için, boşandığı, ayrıldığı veya hiç birlikte olmak istemediği için katledildiler.

Üniversite öğrencisi olan Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020 tarihinde evinden ayrıldıktan beş gün sonra cesedi bulunmuş ve vahşice katledilerek öldürülmüş olduğu ortaya çıkmıştır. Bu olaydan sonra zanlı, “Canavarca hislerle insan “öldürmek”” suçundan tutuklanmıştır.

Medyaya yansıyan bu olay geniş tepki ve yankı uyandırmıştır. Cinayetin ayrıntılarına bakıldığında Pınar Gültekin’in boğulduğu, sonrasında yakıldığı, sonrasında beton döküldüğü ve ormanlık alana atıldığı görülmektedir.

Cinayet “canavarca bir hisle” işlenmiş olup, kan donduran detaylar içermektedir. Bu vahim olaydan kısa bir süre sonra şikayette bulunduğumuz “Ali Hakan YATGIN” 23.07.2020 tarihinde Facebook üzerinden yaptığı sosyal medya paylaşımında;

ekte de sunmuş olduğumuz dosyada olan hakaret içeren aşağılayıcı suçu ve suçluyu öven ifadeler kullanmıştır. Söz konusu ifadeler, kadını aşağılayan, cinsiyeti üzerinden kindar ve düşmanca ifadeler içermektedir.

Sosyal medya paylaşımlarının devamında da gelen tepkilere yanıtlar vererek, hakaretlere ve aşağılamalara arttırarak devam etmektedir. Paylaşımlarında Pınar Gültekin’in hatırasına da hakaretler içermektedir.

Pınar Gültekin kastedilerek, onun ağzından anlatılan bir mizansen uydurarak, hatırasına da hakarette bulunmuştur. Şahsın, Pınar Gültekin’in öldürülmesi üzerine, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda ve paylaşıma verdiği yanıtlar da kadınları aşağılayan cümlelerle doludur.

Kadın hakları savunucularına da hakaretler içermektedir. Şahsın sosyal medyadaki ifadeleri, Pınar Gültekin’in öldürülmesini de bu yolla meşru ve haklı göstererek insan öldürme suçunu da övmekte ve bu derece kan donduran bir cinayeti normalleştirmekte,

cinayeti işleyen şüpheliyi yüceltmekte ve övmektedir.

Bu haliyle; TCK Madde 216 “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya alenen aşağılama suçu” ,                   

TCK Madde 130 “Kişinin hatırasına hakaret suçu”,                                                                                         

TCK Madde 215 “Suçu ve suçluyu övme” suçlarından ayrıca cezalandırılmalıdır.

Ülkemizde kadına verilen değerin siyasi olarak ayaklar altına alındığı, devletimiz tarafından imzalanan ve kadınların yaşam hakkının devlet tarafından koruma altına alındığı, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’ nin de kaldırılmaya çalışıldığı dönem içerisinde,

yaşanan kadın cinayetlerinin politik olduğu ortadadır. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları İl Başkanlığı görevim nedeniyle, mevcut durumun düzeltilmesi, kadınların sosyo-ekonomik konumunun güçlendirilmesi birincil vazifemdir.

Yaşam hakkı gibi, amasız fakatsız, herkesin saygı göstermesi ve koruması gereken bir hakka yönelik; şahıs tarafından çirkin ifadelerle saldırılması, kadının aşağılanması kabul edilebilir değildir.

Tüm bu nedenlerle, “Ali Hakan YATGIN” alenen ve açıkça yukarıda belirttiğimiz suçları işlemiş olduğundan; savcılık tarafından gerekli tahkikatın yapılarak, şüpheli hakkında kamu davası açılmasını talep ediyoruz”

0
Paylaşım