Menu
RSS

Batı Akdeniz İhracatı Yüzde 21 Arttı

Batı Akdeniz İhracatı Yüzde 21 Arttı

Batı Akdeniz bölgesinin 1 Ocak ile 31 Mart tarihleri arasındaki ihracatı, yüzde 21.15 oranında arttı. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, ilk 3 ayda 3 ayda Antalya, Burdur ve Isparta illerinden 406 milyon 418 bin 909 dolar ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı.

Sadece Mart ayında bölgeden 149 milyon 64 bin 847 dolar ihracat gerçekleştirildiğini kaydeden Satıcı, "Geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 22 artış sağlandı.

Bölgemizden gerçekleşen ihracatın bu şekilde devam etmesi halinde 2014 yılında yakalanan 1.6 milyar dolar ihracat rakamının aşılması bekleniyor" dedi.

Yaş meyve sebze ile madencilik sektörünün bölge ihracatının lokomotifi olma özelliğini sürdürdüğünü aktaran Mustafa Satıcı, şu bilgileri verdi:

"Kimya ve ağaç orman ürünleri sektörü de ihracat rakamlarını sistematik olarak yükseltmeye devam ediyor. Bölgemizden ihracatı her geçen gün gelişim gösteren diğer sektörlerimiz iklimlendirme, demir-çelik, makine ve aksamları, savunma ve havacılık, otomotiv endüstrisi sektörleri de ihracatlarını ciddi oranda artırarak, rakamların yükselmesine önemli katkı sağlıyor. Tekstil ve hammaddeleri ile hazır giyim ve konfeksiyon sektörü de bölge ihracatının önemli bir aktörü olma özelliğini sürdürüyor."

"Çin, bölgemizden en fazla ihracat gerçekleştirilen ülke olma özelliğini bu dönemde de sürdürdü. Çin'e gerçekleşen ihracatta yarı yarıya yakın artış sağlanırken, en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk 5 ülke, toplam ihracatımızın üçte birini gerçekleştirdi.

Öte yandan listenin geri kalan kısmında yer alan ülkelerde de önemli ölçüde ihracat artışı sağlandı. Bu ülkelere gerçekleştirilen ihracattaki artış bölgenin toplam ihracat rakamlarının artışının temelini oluşturdu."

"Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) olarak, bölge ihracatımızın daha da artması için dün olduğu gibi yarın da çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.

Bu kapsamda Mart ayının son haftasında BAİB olarak, 52 ihracatçı firmamızla birlikte Marble 2017 İzmir Fuarı'na katıldık. Dünyanın 85 ülkesinden gelen sektör profesyonelleri ile bölgemizin mermer ihracatını daha da geliştirecek önemli görüşmeler gerçekleştirdik.

Öte yandan nisan ayının ilk haftasında mermer fuarına katılmak için ABD'ye gideceğiz. Bir ay sonra da yine mermer fuarı için Avustralya'da olacağız."

yukarı çık
0
Paylaşım