Menu
RSS

Nakliyecilerden Akaryakıt Zamlarına Tepki

Nakliyecilerden Akaryakıt Zamlarına Tepki

İzmir Kara Nakliyecileri Derneği Başkanı Adnan Çetin, üst üste gelen akaryakıt zamları nedeniyle nakliye firmalarının çok zor duruma düştüğünü söyledi. Çetin, sektörün kurtuluşunun, taşıma hizmetlerindeki fiyatların da artırılmasıyla mümkün olacağını belirtti.

Türkiye'de son günlerde arka arkaya yapılan akaryakıt zamlarıyla, mazotun litre fiyatının 5 lirayı geçmesi sonucu nakliye firmalarının zor günler yaşadığını söyleyen İzmir Kara Nakliyecileri Derneği Başkanı Adnan Çetin, şöyle konuştu:

"Taşıma sektörünün birinci gider kalemi akaryakıt, amortisman, sigorta ve tamir giderleridir. Son zamanlarda mazota sık sık yapılan fiyat artış ayarlamaları, taşıma işlerini üstlenmiş firmaları çok zor durumda bırakmıştır.

Nakliye firmalarımız; ihracatçı işadamları, fabrika sahibi üreticiler gibi işverenlerle, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle anlaşmakta zorluklar yaşamaktalar.

Akaryakıt zammının yanında diğer gider kalemlerinden olan lastik, bakım giderleri, mali mesuliyet ve kasko sigorta giderlerinin de artması araç sahiplerini çok zorluyor.

Netice olarak bu zamlar altında ezilen nakliye sektörünün kurtuluşu, nakliye fiyatlarında yeterli bir artış sağlanmasını gerektirmektedir. Bu da piyasadaki diğer ürünlere de ister istemez yansıyacaktır."

yukarı çık
0
Paylaşım