Menu
RSS

23 - 24 - 25 - 26 Mayıs’ta 81 İlde Sokağa Çıkma Kısıtlaması Uygulanacak

23 - 24 - 25 - 26 Mayıs’ta 81 İlde Sokağa Çıkma Kısıtlaması Uygulanacak

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklama yapıyor. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle oldu:

Türkiye olarak yıllarca sınırlarımızı dışarıya tamamen kapatıp, günlük hayatı tümüyle durdurup salgının bitişini bekleyemeyiz.

Yapmamız gereken hayatımızı salgın gerçeğine göre yeniden düzenlemektir.

Ne ülkemizde ne de dünyada artık hiçbir şey birkaç ay öncesi gibi olmayacaktır.

Hayatımızı salgın hastalıklara karşı tedbir öncelikli şekilde yeni düzene göre yürütmek mecburiyetindeyiz.

Yeni vaka sayısını en kısa sürede kesmemiz gerekiyor. Hayata geçirmeye başladığımız normalleşme takviminin sürmesi ancak vaka sayısının aşağı inerek sıfırlanmasıyla mümkündür.

Salgının seyrinde olumsuz yönde gelişmeler olursa bazı tedbirleri belki çok daha sert bir şekilde uygulamak zorunda kalabiliriz. Vatandaşlarımızın belirlenen kurallara uymasını tekrar tekrar rica ediyorum.

Arife gününden bayramın son gününe kadar, 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Bayramın birinci günü olan 24 Mayıs Pazar günü saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkabilecekler.

Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecektir.

15 ilimiz için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri, belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde haziran ayında yeniden başlatıyoruz.

Ayrıntılar geliyor...

yukarı çık
0
Paylaşım