Menu
RSS

Antalya Barosu Bu Yıl Uğur Mumcu Özel Ödülünü Prof. Dr. Bülent Tanör’e Verdi

Antalya Barosu Bu Yıl Uğur Mumcu Özel Ödülünü Prof. Dr. Bülent Tanör’e Verdi

Antalya Baro Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, her yıl Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümü olan 24 Ocak tarihinde yönetim kurulu kararı ile “Uğur Mumcu Özel Ödülü” düzenlenmektedir. Bu yılkı ödüle PROF. DR. Bülent Tanör’e verilmesi kararını verdi.

“Antalya Baro Başkanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

Uğur MUMCU, Atatürk ilke ve devrimleri için, Türkiye’nin demokratik ve laik bir cumhuriyet, insan haklarına dayalı sosyal bir hukuk devleti olması için mücadele eden yiğit bir devrimciydi.

Yaşamı boyunca herkes için adalet, herkes için barış, herkes için demokrasi, herkes için hukuk, herkes için özgürlük, dedi.

Kalemi hep gerçekleri yazan bu büyük devrimci anısına, Antalya Barosu taralından, 2007 yılından bu yana, her yıl, “UĞUR MUMCU ÖZEL ÖDÜLÜ” verilmektedir.

2020 yılı ödülünün, Türkiye Aydınlanma hareketi denince akla ilk gelen aydınlardan, “Yerel Kongre İktidarlarından”, “Kurtuluş ve Kuruluş”a giden tarihi süreci bir büyüteç gibi gözler önüne seren,

ömrünü demokrasiye ve gerçek bir hukuk devleti inşasına adayan ve bu uğurda ağır ve büyük bedeller ödeyen, gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde Anayasa 1 lukuku alanında çok saygın bir yere sahip olan ve

ne yazık ki 2002 yılında aramızdan ayrılan Prof. Dr. Bülent Tanör’e verilmesi uygun görülmüştür. Hem Uğur Mumcu’nun, hem de Bülent Tanör’ün anısına saygıyla”

Bülent Tanör Kimdir?

1940 yılında Istanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. (1963) Aynı yıl Anayasa Kürsüsünde asistan olarak akademik kariyere başladı. 1969 yılında doktor olan Tanör,

12 mart 1971'de üniversiteden uzaklaştırıldı. 1975 yılında Danıştay kararıyla geri döndü. 1977'de doçent oldu. 1983 yılında bu sefer de 1402 sayılı yasa gereğince üniversiteden uzaklaştırıldı.

1983 ile 1990 yılları arasında Paris X, Dijon ve Cenevre üniversitelerinde Üçüncü Dünya Ülkelerinde Siyasal Sistemler dersleri verdi. 1990'da yine Danıştay kararıyla Istanbul Üniversitesi'ne döndü.

1973 yılında Öget Öktem ile evlenen Tanör İngilizce ve Fransızca biliyor.

İnsan Hakları ve Anayasa Hukuku alanındaki çalışmalarıyla Türkiye’nin önüne geniş ufuklar açan Profesör Bülent Tanör kansere yenik düştü.

yukarı çık
0
Paylaşım