Menu
RSS

Antalya Barosu’ndan Avukata Yapılan Şiddete Sert Tepki

Antalya Barosu’ndan Avukata Yapılan Şiddete Sert Tepki

Antalya Barosu tarafından yapılan Kamuoyuna Açıklama başlığı ile yayınlanan yazılı açıklamada, Baro avukatlarından Ahmed Buğra Çelik’e üç gün önce geceleyin üç polis tarafından şiddet uygulanmasına Baro Yönetim Kurulu sert tepki gösterdi.

Antalya Baro Başkanlığı’nın belirttiğine göre adı geçen avukat hem darp edilmiş hem de gaspa uğramış.

Antalya Baro’su tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

Avukatlara yönelik şiddet maalesef her geçen gün artarak devam etmektedir

Antalya’da görev yapan meslektaşımız Av. Ahmed Buğra Çelik 24.08.2019 tarihinde gece saat 00:45 sularında evinin kapısının önünde görevinin temelini oluşturan kanunlara bağlılığı unutmuş, suçu önlemeyi değil suç işlemeyi amaç edinen üç polis memuru tarafından

hakaret ve tehdide maruz kalmış, darp edilmiştir. Esasen tutanaklara yansıyan olay değerlendirildiğinde söz konusu eylemlerin “işkence suçunu” ortaya çıkardığı görülmektedir.

Cumhurbaşkanı korumaları tarafından darp edilen bir başka meslektaşımıza yönelik “kendi başını aracın sert kısımlarına vurduğuna” dair valilik raporu ile korumalara adeta anayasa ve kanunlardan muafiyet getirilerek soruşturulmalarına bile izin verilmemesi

hafızalarda yerini korumakta, bu gibi durumların cezasız bırakılması tüm toplumun hukuka inancını yerle yeksan etmektedir. 

Esasen hukuk devletinin temellerine inanmış toplumlarda, kanunlar vatandaşları olduğu kadar tüm kamu görevlilerini de bağlamakta, suçun failinin kim olduğuna bakılmaksızın suç işlemiş herkesin yargı önünde hesap vermesi beklenmektedir.

Alınmayan her önlem, soruşturulmayan her suç teşkil eden fiil, bir sonrakinin adeta alt yapısını oluşturmakta, bu gibi durumları olağan hale getirerek şahısların pervasızlaşmasına sebebiyet vermektedir.

Ne olursa olsun alışmayacağız, faili kim olursa olsun susmayacağız, örtbas edilmesine müsaade etmeyeceğiz, hukuk varmış gibi yapmayacak, gerçekten hukuk devleti olana kadar mücadelemizi vereceğiz”

yukarı çık
0
Paylaşım