Menu
RSS

Antalya CHP Deniz Mahallesinde Temsilcilik Açtı

Antalya CHP Deniz Mahallesinde Temsilcilik Açtı

CHP Deniz Mahallesi temsilciliğinin açılış töreninde konuşan İl Başkanı Ahmet Kumbul, "Antalya'da partimizin Büyükşehir Belediye Başkan adayı mutlaka olacak, olmazsa olmaz" diyerek, "İttifak görüşmelerinde Antalya Büyükşehir adayı kimden olacak?" tartışmasına girilmeyeceği mesajı verdi.

'Herkes Aynı Samimiyette Olmalı'

İttifak görüşmelerinin hem genel merkezde, hem Antalya'da devam ettiğini belirten Ahmet Kumbul, "Antalya'da partimizin Büyükşehir Belediye Başkan adayı mutlaka olacak, olmazsa olmaz.

İttifak mutlaka yapacağız, çünkü bu ittifakı bir tane fazla koltuk kazanmak için yaptığımızı düşünmüyoruz. Bu ittifakı demokrasi için, cumhuriyet için yapıyoruz. Herkes aynı samimiyetle o masaya oturursa buradan ittifak çıkmama ihtimali yok demektir.

Diğer partilerimizin de o samimiyette olacağını biliyoruz. Bir belediye başkanlığı ya da meclis üyeliği fazla alayım diye değil, bu ülkede demokrasiyi tekrar tesis etmeliyiz, bu ülkenin rejimine kastedenleri,

cumhuriyet yıkmaya çalışanları iktidardan göndermeliyiz diye düşünen herkes o masanın başında aynı samimiyetle oturmalı. Böyle yapacağımıza, Ak Parti iktidarını hep beraber göndereceğimize inanıyorum" dedi.  

'Bir An Evvel Belirlenmeli'

"Adayımız kim olacak?" sorusunu cevaplayan Kumbul,  "Anketlerden kim çıkıyorsa, buraya gelen heyetimizin raporunda kim yazıyorsa, Antalya'yı kiminle kazanabileceksek adayımız o olmalı. Önümüzdeki günlerde Ankara'ya gideceğim. Adayımızın bir an evvel belirlenmesi gerektiği düşüncemizi genel başkanımıza ileteceğim " ifadelerini kullandı.

'Büyükşehir Personeli Ak Parti İçin Çalışıyor'

Büyükşehir Belediyesi personelinin bir kamuoyu araştırma firması tarafından Cam Piramit'in altında zorla eğitime tabi tutulup, ellerine cihazlar, broşürler verilerek sahaya çıkartıldığını belirten Kumbul, "Büyükşehir personelinin,

sözleşmeli memurlarının, belediyede iktidarın değişeceğini, belediyede iktidarın değişmesiyle başlarına gelecekleri düşünüp kaygı duyduklarını, tedirgin olduklarını biliyoruz. Şu anda Ak Parti adına belediye personeli çalışıyor olabilir.

Devletin bütün imkanları Ak Parti tarafından kullanılıyor olabilir. Çok paraları da olabilir. Ama bizim de aslan gibi yüreklerimiz var. Adayımızın kim olduğuna bakmaksızın belediye başkan adaylarımız için var gücümüzle çalışacağız.

Hem Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni hem de kuracağımız ittifaklarla 19 ilçeyi kazanacağız" diye konuştu.

'Antalya'yı Muratpaşa Gibi Yapacağız'

Törenin açılış konuşmasını yapan Hasan Şahin, "Deniz Mahallesi parti üyemizin ve oy oranımızın yüksek olduğu bir mahallemiz. Ofisimizin açılışına destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Parti üyelerimizle, eşimizle, çocuklarımızla Antalya'yı Muratpaşa gibi yapacağız" dedi. 

'Gerçek Mücadelemize Dönmemiz Lazım'

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal konuşmasında CHP programının, CHP belediyeciliğinin halka iyi anlatılması gerektiğine vurgu yaparak şöyle konuştu: "Şehirler, ülkeye boş arazi rantları üzerinden bakan,

şu boş araziye ne yapılır, şurada ne iş tutulur, 'yap - işlet'le ne çıkar, düz ihaleden ne çıkar anlayışından; bu toplumun, bu kentin ihtiyacı nedir, bu kentte yaşayanlar neyi talep ediyor,

ne yaparsam bu kentteki insanları daha iyi yaşatırım anlayışına ülkemizi, kentlerimizi evriltmemiz lazım. Bunu sevgiyle anlattığımızda buna ikna olmayacak insan yoktur. Buna inanmamız lazım.

Bunun için de parti içi süreçleri tartışmaktan bir an evvel sıyrılıp, gerçek mücadelemize, dışa dönük mücadelemize dönmemiz gerekir". 

'Son Seçim Olmasın'

Törenin son konuşmacısı CHP PM Üyesi Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da dışa dönük çalışmaya dikkat çekerek şunları söyledi: "'Önümüzdeki seçim son seçim' diye hep söylenir; ama bu seçim gerçekten son seçim.

Demokrasi güçleri bu seçimden başarıyla çıkmazlarsa, bundan böyle bir başka seçimin olmayabileceğini düşünmemiz gerekiyor. Çalışmalarımızı bu yaklaşımla yapmak durumundayız.

Dışarıya dönersek, ne yapabileceğimizi 16 Nisan'da gösterdik. Kendi iç çatışmalarımızdan çıkıp, dışarıya dönersek yüzde 50'nin üzerinde oy alabileceğimizi gösterdik. Bu güç partimizin iç dinamiklerinde mevcuttur."

Temsilcilik açılışına CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve Aydın Özer, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin,

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Muratpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Melli, CHP Konyaaltı Belediye Başkan Aday Adayı Sebahat Çevik, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım