Menu
RSS

Antalya CHP İl Başkanı Kumbul: Az Kaldı, Martın Sonu Bahar

Antalya CHP İl Başkanı Kumbul: Az Kaldı, Martın Sonu Bahar

Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanı Ahmet Kumbul il binasında düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkan Menderes Türel’in söylemlerini ele alarak açıklamalarda bulundu. Suyun 5 metreküpünün bedava olması, ulaşımın bazı saatlerde bedava olması,

belediye çalışanlarının alanlarda AKP propaganda çalışmalarına zorlanmaları gibi konulara değinen Kumbul, Türel’in, CHP’nin adayı Böcek’in bazı projelerini kopya ettiğini, süslü fotoğraflarla lanse ettiği eski projelerinin çoğunu da gerçekleştiremediğini söyledi.

CHP’nin HDP ile bağlantılı olduğu iddia edilen isimlerin belediye meclis üyesi adayı yapılmasıyla ilgili sorulan soruya tepki gösteren Çetin Osman Budak, “AKP’nin Yüksekova ve Sason adaylarına bakın. Sason adayının iki kardeşi dağda öldü” dedi.

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Cavit Arı ve Rafet Zeybek ile birlikte yerel seçimler öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Ahmet Kumbul,

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Adayı Menderes Türel’in 5 metreküpe kadar ücretsiz su ve toplu ulaşım vaatlerini eleştirdi.5 yıl boyunca hayata geçirmedikleri projeleri seçime bir hafta kala yaptıklarına dikkat çeken Kumbul,

“Bizin adayımız Muhittin Böcek'in Halk Su projesinin ardından Türel, 5 tona kadar suyun bedava olacağını açıkladı. Biz bunu destekliyoruz; ancak su ve toplu taşımanın 5 yılda da ücretsiz olmasını arzu ederdik.

Ellerinde olduğu halde yapmadıkları konularda sürekli vaatlerde bulunmaya başladılar. Bunları izledikçe hayretlere kapılıyoruz” diye konuştu.

Kurvaziyer İle Gelen Turist Çok Az

Başkan Menderes Türel’in Kurvaziyer liman projesi hakkında da konuşan Kumbul, “Kurvaziyer gemileriyle Türkiye'ye gelen turist sayısı azaldı. Öncelikle Türkiye'nin kurvaziyer rotasına sokulması gerekiyor.

2014 yılında Türkiye'ye kurvaziyer gemileriyle 175 bin 578, 2017'de 40 bin 301, 20018 yılında Ağustos ayına kadar 7 bin 656 turist gelmiş. Antalya'ya gelen gemi sayısı bir ya da iki. Önce ülkenin güvenli olduğunu anlatmanız, sonra ülkenin güzelliklerini dışarda tanıtmanız,

kurvaziyer turistini Türkiye'ye çekmeniz gerekiyor.  Bu limanın da Lara sahili gibi halkın denize girdiği yere, denize beton dökerek değil, en uygun yere yapılması gerekir” dedi.

Yaklaşan bir yerel seçim var ve uzun zamandır bütün ilçe örgütlerimiz sahada çalışıyorlar. 19 ilçenin tamamında iyi Parti ile ittifak oluşturduk. Tüm ilçelerde bu kadar uyumlu ittifak oluşan ender illerden birisiyiz. Hepimiz Antalya'da uyum içinde çalışıyoruz.

Sahada Millet İttifakına İlgi Çok Fazla

Hem iyi Parti olarak hem de Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün tabanımız, Antalya kamuoyu Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy versin vermesin bütün vatandaşlarımız şu anda inanmış durumda. Sahaya çıktığımız zaman ilgiden alakadan bunu görmek mümkün.

Ülkenin içinde bulunduğu ciddi bir ekonomik kriz var bunu görmek her esnafa gittiğinizde bütün esnaf neredeyse bizi kapıda karşılıyor. Şu anki gidişattan ne esnafımız, ne işimiz, ne memurumuz, ne emeklimiz memnun değil.

Önümüzde bir genel seçim olsaydı iktidar partisi tarafından hezimetle sonuçlanacak bir seçim yaşanacağını biz sahada çalışırken görüyoruz. Her ne kadar genel seçim havasına sokulmaya çalışırsa da önümüzde bir yerel seçim var ve bu yerel seçimlerde biz başarılı çıkacağımıza inanıyoruz.

1 Nisan’dan Sonra Kitapçığımızda Ne Varsa Onları Hayata Geçireceğiz

1 Nisan’dan sonra biz zaten bunların hepsini yapacağız. 5 metreküpe kadar suyun ücretsiz olmasını biz çok arzu ederdik. 5 Yıl'da da suyu ücretsiz kullanmak isterdik. Ama maalesef şu anda iktidarda olanlar tam seçim önünde ellerinde olup yapmadıkları şeylerle ilgili

sürekli vaatlerde bulunuyorlar. Bunları kamuoyu ve biz hepimiz takip ediyoruz ve izledikçe hayretler kapılıyoruz ama emin olun 1 Nisan’dan sonra Muhsin başkanın proje kitapçığında olanlar kitapçığında olmayıp halkın ihtiyaç duyduğu eksikler Muhittin başkanın

Belediye Başkanlığı döneminde hepsi gerçekleşecektir. Yine kırsaldan omuzlarında çuvallarla tarım odaların önlerine gübrelerin bırakıldığını görüyoruz üzerinde Menderes Türel'in fotoğrafları ismi olan içinde ne olduğunu bilmediğimiz çuvalların çiftçiye son günlerde dağıtıldığını görüyor.

İşte benzer Bir Hal Yasası getirildi yakında. Türkiye'deki hal sayısını azaltıp bunu şirketlere teslim etmenin önünü açmaya çalışıyorlar. Şimdi de 1 Nisan’a kadar bunu ertelediklerini kendileri dile getiriyorlar.

Fakat çiftçimiz, üreticimiz, tüketicimiz de her şeyi görüyor ve 1 Nisan'da kararlarını buna göre verecekleri ile ilgili bizim hiçbir şüphemiz yok. Projeleri ile ilgili 3000 kişiye istihdam yaratacağını iletmiş.

Hatırlarsanız Boğaçayı’nda da yine yanlış hatırlamıyorsam 10000 civarında istihdam yaratıyordu ama gördüğümüz kadarıyla şu anda herhangi bir hareket yok. Şimdi her seçim döneminde Ankara-Antalya, İzmir-Antalya, Kayseri-Antalya,

Konya-Antalya gibi hızlı tren projeleri ile karşımıza çıktıklarını ama bunların artık boş vaatler olduğunu halkımız görüyor. Ve halkımız Bu dönem Bu dönem ders verme dönemi olduğunu biliyor halkımız. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun geçmişte, şu anda mevcut durumdan halkımız rahatsız.

Belediyemiz biliyorsunuz 2 milyar 100 milyon TL ile Türkiye'nin 5. büyük borcuna sahip olan belediye ama biz 1 Nisan’dan sonra geldiğimizde bu borçları da ödeyeceğimizi biliyoruz.

Çalışanlar Kaygılanmasın, Kimseyi Ötekileştirmeyeceğiz

Biz geldiğimizde hiç kimseyi hangi partiye oy verdi ile hangi partiye üye olduğu ile hangi partiye sempati duydu ile asla ayırmayacak hiçbir çalışanımızın ve halkımızdan hiç kimseyi kesinlikle hangi partiye oy verdiği ile hangi partiye üye olduğu ile

hangi partiye sempati duyduğu ile asla ayırmayacağız. Hiçbir çalışanımızı ve hiçbir halkımızdan hiç kimseyi kesinlikle hizmet verirken de hiç kimseyi ötekileştirmeyen ve bu kenti onlarla beraber yöneteceğiz. Çalışanlarımıza buradan sesleniyorum; Hiç telaşa kapılmasınlar.

Hanımefendinin yaptığı toplantıda ben iyi partiliyim ama Cumhuriyet Halk partililer bunlarla ittifak yapıyor diye otobüslerde daha da kalabalık yerlerde Propaganda yapacaksınız diye zorladığı işçilerimiz de korkmasınlar biz biliyoruz ki onlar orada zorla çalıştırılıyorlar.

Böcek, Açık Ara Önde Götürüyor

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ise, Millet İttifakı adayı Muhittin Böcek’in Başkan Menderes Türel karşısında açık ara önde olduğunu,  anketlerin de bu doğrultuda çıktığını söyledi.

Antalya’da ve ilçelerinde iktidar partisine yönelik bir tepki olduğunu ve ekonomik anlamda vatandaşın darboğazda olduğunu savunan Budak, “Daha önceki seçimlerde çok büyük heyecan görmüyorduk.

Şimdi gittiğimiz zaman kahvede oturanlar bile oyunu bırakıp bizim ne söyleyeceğimizi bekliyor. İnsanlar ümitli bir söz duymak istiyor; çünkü canları çıkmış durumda. Bunu biz bildiğimize, siz bildiğinize göre, Sayın Türel bilmiyor mu?

Bunu bildiği için elindeki bütün silahları kullanıyor. Savaşa değil, mahalli idareler seçimine gidiyoruz. Halk size öyle bir tokat atacak ki, vatandaş hatırlayacaklar” ifadelerine yer verdi.

Sorularım 15 Aydır Cevap Bekliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 3 Ocak 2018 tarihinde Lara Birlik Plajı'na yapılması planlanan kurvaziyer liman ile ilgili soru önergesi verdiğini ancak aradan 15 ay geçmesine rağmen kendisine bir cevap verilmediğini ifade eden Budak,

“Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu'nun bölgenin doğal yapısına büyük zararlar vereceğini belirterek projeye karşı çıkmıştı. Biz de proje hakkında sorular sorduk. Projenin finansmanının nasıl sağlanacağından, projenin nasıl hayata geçirileceğine kadar.

Hiçbirinin cevabı yok. 15 günde cevap vermesi gerekirken 15 ay oldu” diye konuştu. Boğaçayı projesi rekreasyon alanında kalan kısımda vatandaşların tapulu arazisi olup olmadığını soran Budak, “Eğer orada tapulu arazi varsa bunlar kimlere aittir.

Ve bu arazilerde bir kamulaştırma söz konusu mudur? Vatandaşların arazileri üzerine rekreasyon alanı yaptın mı, yapmadın mı? Çıkıp açıklayın” dedi. Konyaaltı Sahil projesinin 277 milyon liraya ihale edildiğini ve yıllık 8. 5 milyon liraya da ihale edildiğini ifade eden Budak,

“277 milyon lirayı kamunun kaynaklarından kullandınız. Bunun dökümünü vatandaşlar istiyor” ifadelerine yer verdi.

AKP’nin Yüksekova ve Sason Adaylarına Bakın

HDP ile bağlantılı olduğu iddia edilen isimlerin belediye meclis üyesi adayı yapılmasıyla ilgili sorulan bir soru üzerine tepki gösteren Ahmet Kumbul, “HDP'ye yakın dediğiniz arkadaş (Mustafa İlhan), yıllardır bizim partimiz içinde belde başkanlığı yapmış

partililerimizin hepsinin tanıdığı Korkutelili Süleyman İlhan'ın kardeşidir. Bugüne kadar HDP'de hiç siyaset yapmamıştır. Daha önceden başka bir partide siyaset yapmış olabilir. Önceden MHP'de siyaset yapmış ama şimdi bizimle olan adaylarımız da var.

İYİ Parti'den ittifak nedeniyle gelen adaylarımız var. HDP'den meclis üyesi adayı yazmadık. Ama iş adamları derneğinden bir isim önerisi gelmiş. Aynı derneğin başkanı AK Parti’den 6. sıra adayı” dedi.  Çetin Osman Budak da, “O zaman ben de size şu soruyu sorarım.

"PKK sizi tükürüğüyle boğar" diyen HDP'li Abdullah Zeydan'ın ağabeyi Teoman Zeydan, Yüksekova'da AKP'den aday. AKP'li Sason adayını araştırın. Kimmiş bir bakın. İki kardeşi dağda öldü” ifadelerine yer verdi.

Rafet Zeybek ile Cavit Arı ise alanda yaptıkları çalışmalarda halkın ve özellikle çiftçilerin bu iktidardan çok rahatsız olduklarını ve bu seçimde ‘ders verme’ düşüncesinde olduklarını söylediler.

yukarı çık
0
Paylaşım